Στο χώρο της φαντασίας και των χρωμάτων…

Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές

 

Το Σάββατο 16.4.16 καλέσαμε τα παιδιά των Νεανικών Κατηχητικών μας Συντροφιών αλλά και τους γονείς τους σε μία απόδραση στον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας, στον χώρο της φαντασίας και των χρωμάτων.

Δραπετεύσαμε από τα κλουβιά του άγχους και τους φράχτες των ηλεκτρονικών οθονών στο 2 ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο caravel το διήμερο 16,17/4.

Φτιάξαμε και ζωγραφίσαμε τις δικές μας ονειροπαγίδες, μπας και τσακώσουμε και κανέναν μεγάλο εκεί. Με την τεχνική του decopatch διαμορφώσαμε το πασχαλινό μας αυγό (άθραυστο καθ΄ ότι φελιζόλ).

Μυηθήκαμε στα μυστικά της σαπουνοποιΐας, αγγίζοντας την γλυκερίνη, μυρίζοντας τα αρώματα, δίνοντας σχήμα και χρώμα ο καθένας στο δικό του σαπούνι. Με την τέχνη του ψηφιδωτού διακοσμήσαμε κουμπαράδες και αποθηκευτικά κουτιά, χρήσιμα για το γραφείο μας.
Κατόπιν μεταφερθήκαμε στο εργαστήρι πασχαλινής λαμπάδας και διακοσμήσαμε με τρόπο ευφάνταστο ο καθένας τη δική του Πασχαλινή Λαμπάδα. Αγγίζαμε το κερί, το χαϊδεύαμε και εκείνο σχεδόν έλιωνε, αναδύοντας ένα γλυκύ άρωμα, Αχ, αναλογιστήκαμε, να μπορούσαμε και εμείς κάθε φορά που οι άνθρωποι μας αγγίζουν να λιώνουμε από αγάπη αφήνοντας το άρωμα το μεθυστικό Εκείνου…

Μεγάλη έκπληξη δοκιμάσαμε στο εργαστήρι shrink plastic!

Πρωτόγνωρη εμπειρία, το μεγάλο σχέδιο να συρρικνώνεται σε μικρό, να επενδύεται άτρωτη, πλαστική θωριά και να μετασχηματίζεται σε μενταγιόν, μπρελόκ, βραχιόλι και τόσα άλλα… Μας άφησε άφωνους!!

Οι εκπλήξεις ασταμάτητες. Η μία διαδέχονταν την άλλη. Και έτσι γνωρίσαμε τον κόσμο του κουκλοθέατρου. Παρακολουθήσαμε την διαδικασία κατασκευής κούκλας από χαρτοπολτό (μαριονέτας) αλλά και γαντόκουκλας. Ο ενθουσιασμός μεγάλος και η γοητεία ενός κόσμου ονειρικού μεθυστική.

Είδαμε πολλά βιβλία, μάθαμε για τις καινούριες εκδόσεις στον χώρο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, γνωρίσαμε για πρώτη φορά την Ιαπωνική τέχνη του χαρτοδιπλώματος (Origami) και όλα αυτά με τη βοήθεια και την αγάπη των υπευθύνων της διοργάνωσης του 2 ου Φεστιβάλ Χειροτεχνίας, των παιδαγωγών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου ‘’Hello Kids’’ και των εκδόσεων ‘’Εν πλω-ΑΚΡΙΤΑΣ’’.

Ένα μεγάλο ‘’Μπράβο’’ στους διοργανωτές γιατί με πολύ κόπο και μεράκι αξιοθαύμαστο μετέτρεψαν στην καρδιά ενός χρυσαφένιου ξενοδοχείου μία αίθουσα συνεδριάσεων, σε κρυψώνα ποιότητας, σε εργαστήρι αλλαγής των μεγάλων σε παιδιά και παραμονής των παιδιών στον κόσμο των χρωμάτων, της δημιουργίας και της αισθητικής.
Δίνουμε ραντεβού για το Σάββατο του Λαζάρου, με Θεία Λειτουργία στο Ναό μας (08:30) κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, κατόπιν εξομολόγηση στο πνευματικό του Ναού μας και υπεύθυνο ιερέα Νεότητας, τον π.Βασίλειο και μετά εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για όλα τα παιδιά, με τα καθιερωμένα και παραδοσιακά ‘’Λαζαράκια’’.

[fancygallery id=”19″ album=”304″]