Στο σχολείο μας πάμε για να μάθουμε ν’ αγαπάμε

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σεπτέμβριος 2014

 

 

Αγαπημένα μου παιδιά,

Σήμερα είναι η πρώτη σας μέρα στο σχολείο, μετά την ξεκούραση και την ξενοιασιά του καλοκαιριού. Βλέπω στα χαρούμενα και λαμπερά πρόσωπά σας ότι περάσατε καλά και είστε έτοιμοι και δυνατοί για μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά. Ξέρω ότι ανάμεσά σας βρίσκονται και οι πιο σπουδαίοι μαθητές του σχολείου, τα καλά μας πρωτάκια, που θα μάθουν μέσα σε λίγους μόνο μήνες όσα μαθαίνουν οι υπόλοιποι σε χρόνια ολόκληρα! Θέλω να σας βεβαιώσω ότι κι εγώ χαίρομαι μαζί σας ως Πατέρας σας πνευματικός.
Πιο πολύ όμως χαίρομαι γιατί σήμερα εδώ μαζί μας είναι ο ίδιος ο Θεός, το Άγιο Πνεύμα που πριν λίγο αγίασε αυτό το νερό και το έκανε Αγιασμό, για να σας δώσει μέσα απ’ αυτό την αγάπη Του, τη χαρά Του και την δική Του σοφία και δύναμη για την νέα αυτή σχολική χρονιά.

 

Παιδιά μου, θα ήθελα τώρα να σας κάνω μια ερώτηση:

-Γιατί πηγαίνουμε σχολείο;

Σας ακούω να λέτε πολύ όμορφες απαντήσεις. Θέλω όμως να σάς πω και το πιο σημαντικό: Πιστεύω ότι στο σχολείο μας πάμε για να μάθουμε ν’ αγαπάμε. Και η αγάπη αυτή δοκιμάζεται καθημερινά στις σχέσεις με τους συμμαθητές σας και τους καλούς σας δασκάλους. Αν υπάρχει αγάπη μεταξύ σας τότε θα είστε χαρούμενοι κι αν είστε χαρούμενοι τότε και μόνο τότε υπάρχει δύναμη και όρεξη για διάβασμα και μάθηση. Συμφωνείτε;

 

Για να θυμηθούμε τώρα: τι μας χάρισε ο σημερινός Αγιασμός; Θυμάστε; Την αγάπη του Θεού, τη χαρά Του, τη σοφία και τη δύναμη. Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το αγιασμένο νεράκι βρίσκονται τα αληθινά θεμέλια της γνώσης και της μάθησης.
Αγαπημένα μου παιδιά,

 

Σας παρακαλώ να κοπιάσετε, να μελετήσετε, όχι μόνο για να μπορέσετε αύριο να βρείτε μια δουλειά, αλλά κυρίως για να πάρετε μαζί σας εφόδια αγάπης, περίσσευμα χαράς, όπου κι αν βρεθείτε να έχετε τη δύναμη να βοηθάτε ο ένας τον άλλο!
Σας στέλνω την πατρική αγάπη μου και προσεύχομαι καθημερινά για σας.

 

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 + Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄