Στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ι.Ν.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές

Στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα

Την Κυριακή 1.11.15 τα παιδιά των Νεανικών Συντροφιών της ενορίας μας, οι κατηχητές και συνεργάτες του Νεανικού μας έργου ταξιδέψαμε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα μέσα από μία μεγάλη εκδήλωση εικαστικών δρώμενων, ομαδικού παιχνιδιού και εργαστηρίων καλλιτεχνικής δημιουργίας, επιθυμώντας να γευτούμε κάτι από τις αλήθειες της αγάπης και απλότητας, της καρδιακής κατανόησης και φιλίας που το χρυσαφένιο παιδί μας ψιθύρισε.

Ξεκινήσαμε με καλλιτεχνικό εργαστήρι διακόσμησης του φωτιστικού του Μικρού Πρίγκιπα. «Μπορεί να καταντήσουμε», σκεφθήκαμε, «σαν τους μεγάλους, που νοιάζονται μόνο για τους αριθμούς. Είναι κι αυτός ένας λόγος που μας έκανε ν’ αγοράσουμε μπογιές και μολύβια». Το κάθε παιδί, ζωγράφισε το δικό του φωτιστικό δωματίου, το διακόσμησε με τον Μικρό Πρίγκιπα και τους φίλους του και τότε ζητήσαμε απ’ τον Μικρό Πρίγκιπα να μας τ’ ανάψει με τα 43 ηλιοβασιλέματά του και μ’ αυτά να φωτίσουμε τα δωμάτιά μας.

Το μεσημέρι είχε έρθει και όλοι μαζί ανοίξαμε τους γευστικούς θησαυρούς που ο καθένας απ’ το σπίτι του είχε φέρει.

Ακολούθησε το μεγάλο παιχνίδι σταθμών. Ο κάθε σταθμός κι ένας από τους πλανήτες που το χρυσαφένιο παιδί επισκέφθηκε. Ο πλανήτης του ματαιόδοξου, του μέθυσου και του βασιλιά, του γεωγράφου του ηλεκτρολόγου και του επιχειρηματία, παίζοντας και μαθαίνοντας τα διδάγματα που εκείνος αποκόμισε.

Τα μεγαλύτερα παιδιά ο Μικρός πρίγκιπας τα κάλεσε να μπουν στη συζήτηση που είχε με την αλεπού. Τους ζήτησε «να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό που έχουν εξημερώσει για πάντα». Τα παιδιά μετέφεραν την σπουδαία αυτή συζήτηση σε κολλάζ.

Τελειώσαμε με πλανήτες-πινάτες. Τα παιδιά κατάφεραν να τις σπάσουν και να ξεχυθούν μοναδικές λιχουδιές που ο Μικρός Πρίγκιπας μας φίλεψε.

Ο ιερέας μας μάς μίλησε για τον πλανήτη Εκκλησία και για τον Μεγάλο Πρίγκιπα Χριστό, εκεί που ο κάθε ένας από εμάς αποτελεί το μοναδικό Του τριαντάφυλλο. Να βλέπουμε με την καρδιά, μάς προέτρεψε. Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν…

Σκεφτικοί και χαρούμενοι μπήκαμε στο αεροπλάνο για τον γυρισμό στη γη (της Καλλιθέας).

Σουρούπωνε η μέρα, κι όμως κάτι ξημέρωνε μέσα μας…

 

(Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κατασκηνωτικό χώρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ήταν δωρεάν για τα παιδιά)