Παιδικά χαμόγελα στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης…

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου ε.έ. είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε λίγες ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.
Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργάνωσε την επίσκεψη της κατηχητικής συντροφιάς του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως κοντά στα παιδιά του Ορφανοτροφείου.
Η μέρα μας ξεκίνησε με την τέλεση της Θ. Λειτουργίας στο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουλιαγμένης, ο οποίος βρίσκεται στο χώρο του Ιδρύματος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Πετάση, υπεύθυνο Ιερέα νεότητος της κατηχητικής συντροφιάς.
Μετά από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό που απολαύσαμε όλοι μαζί τα παιδιά, ξεχύθηκαν στο προαύλιο χώρο, όπου είχαν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα παιχνίδια που είχε οργανώσει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας.
Η ηλιόλουστη μέρα βοήθησε τα παιδιά να παίξουν και ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στο γήπεδο 5Χ5.
Πριν την αποχώρησή μας ευλογήσαμε τη βασιλόπιτα και ανταλλάξαμε ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά.
Θερμές είναι οι ευχαριστίες  μας στον κ. Απόστολο Κουρουμιχάκη , Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης και στο προσωπικό για την εγκάρδια φιλοξενία, στον Αιδεσιμ. π. Δημήτριο Παλιούρα, που είχε την ευθύνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, στον Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Πετάση, Υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, και τους κατηχητές του για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας να πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη. Πολύ όμορφη υπήρξε η διάθεση των παιδιών του κατηχητικού να προσφέρουν παιχνίδια και δώρα στα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους κατηχητές των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι βοήθησαν στη διεξαγωγή των παιχνιδιών.
Με έκδηλη την ικανοποίηση των παιδιών, καθώς αυτές οι δράσεις δίνουν μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά τους και τα στηρίζουν ηθικά αποχωρήσαμε με την υπόσχεση να τα επισκεφτούμε σύντομα.