Ο Μακαριώτατος στην κοπή πίτας για τους Ιερείς νεότητος

Στην ανάγκη στήριξης των νέων και των οικογενειών τους αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και των Ιερέων των Σχολών Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τονίζοντας ότι το έργο της αγάπης είναι η προσφορά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών και παρέστησαν, ο Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας, Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, ο Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης ιερείς υπεύθυνοι νεότητας, εθελοντές στελέχη, εκπρόσωπος του ΓΕΣ και της Διοίκησης της Λέσχης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε για την πρόσκληση και μίλησε για την ανάγκη στήριξης των νέων και των οικογενειών τους. Μίλησε για την διακονία του στην Μητρόπολη Θηβών και δίπλα στον μακαριστό μητροπολίτη Νικόδημο Γραικό κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην μέριμνα που υπήρχε για τους νέους με την δημιουργία οικοτροφείων. Υπογράμμισε ότι το σημαντικό έργο της αγάπης είναι η προσφορά.

Μίλησε για την προβολή του ντοκιμαντέρ “Island of outcasts” το 1989, από το BBC με σκηνές από το ψυχιατρείο-κολαστήριο της Λέρου, που παρουσίαζε τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονταν τους τρόφιμους, αλλά και για την απόφαση να δημιουργήσει η Εκκλησία ένα Οικοτροφείο, ώστε να τους φιλοξενήσει, επισημαίνοντας την συμβολή του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλους τους ιερείς να στηρίζουν και να βοηθούν τους νέους και τις οικογένειές τους. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ακόμη κι αν κάποιες φορές υπάρχουν δυσκολίες.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ έψαλε η χορωδία «Ενήχημα» με χοράρχη τον κ. Σωτήριο Κουτσούρη.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης