“…μόνο έτσι θα δούμε τα παιδιά μας να επιλέγουν ξανά τη ζωή και τη δημιουργία”.

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ Κ  ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Αναλογιζόμενοι το μήνυμα και τη σημασία της σημερινής ημέρας, παρατηρούμε το μέγεθος της προσωπικής μας ευθύνης για ένα κόσμο με λιγότερο πόνο, περισσότερη συμπόνια και φροντίδα για τον άνθρωπο.

Η κοινωνική ανισότητα, η φτώχεια αλλά και η ανειλικρίνεια και η ιδιοτέλεια στις ανθρώπινες σχέσεις είναι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν πολλούς αδερφούς σε ένα δρόμο σκληρό και σκοτεινό, χωρίς προοπτική και ελπίδα.

Η Εκκλησία του Χριστού όμως  έρχεται σήμερα να καλέσει όλους τους ανθρώπους στη ζωή της Χάριτος και να τους δώσει το μήνυμα της συμφιλίωσης μέσα από τη Φωτεινή και ελπιδοφόρα διαδρομή της χριστιανικής ζωής. Το μονοπάτι του Ευαγγελίου δεν είναι εύκολο, όμως ακόμα και το πιο δύσκολο μονοπάτι γίνεται βατό και προσιτό όταν έχεις συνοδοιπόρους που στέκονται στο πλάι σου με αγάπη και αφοσίωση.

Η Εκκλησία είναι μία οικογένεια που καλεί τους ανθρώπους σε αλλαγή αλλά και σε σεβασμό της μοναδικότητας του ανθρωπίνου προσώπου. Μόνον έτσι θα μπορέσει να αλλάξει η ποιότητα των σχέσεων μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, μόνο έτσι θα δούμε τα παιδιά μας να επιλέγουν ξανά τη ζωή και τη δημιουργία.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄