«… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…» Συζητώντας με νέα ζευγάρια

Το ξεκίνημα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού θεωρείται μια ευτυχισμένη περίοδος γι’ αυτό και ονομάζεται μήνας του μέλιτος. Το ξεκίνημα όμως αυτό θεωρείται και είναι μια περίοδος δύσκολη καθώς το ζευγάρι καλείται να προσαρμοστεί σε μια νέα κατάσταση, να αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνεται και από την πραγματικότητα που θέλει τους συζύγους να μπαίνουν στο γάμο απροετοίμαστοι, αγνοώντας πράγματα τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το σύντροφό τους.

Θέλοντας να συζητήσουμε με τα ζευγάρια και να στηρίξουμε τα πρώτα τους βήματα το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα βραχύχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μελλόνυμφα και νέα ζευγάρια με θέμα: «… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα το οποίο θα πραγματοποιείται στον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΣΗΜΑΝΤΡΟ», επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 59Α στο Χολαργό. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συνάντηση 1η – 14/1/2019
Τι άραγε είναι ο Γάμος;
Ο Γάμος ως Μυστήριο – Μπορεί ο γάμος να αλλάξει τη ζωή μας;

Συνάντηση 2η 21/1/2019
Η ταυτότητα του νέου ζευγαριού
 Ποιοι παράγοντες μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι; Από τι κινδυνεύει ο Γάμος;

Συνάντηση 3η – 28/1/2019
Επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι
 Εμπόδια και τεχνικές

Συνάντηση 4η – 4/2/2019
Η σημασία της αυτοεκτίμησης στη διαμόρφωση μιας υγιούς σχέσης

Συνάντηση 5η – 11/2/2019
Οδοδείκτες κοινής πορείας

Τις συναντήσεις θα συντονίζουν οι:
• Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου & Οικογένειας Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. &
• η  κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Ιδρύματος Νεότητος & Οικογένειας

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε ν’ απευθύνεστε στην κα. Μαρία Ξηρουχάκη στο 2130184419 και στο e –mail: [email protected]
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.