Ημερίδα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/11, η ημερίδα που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου με θέμα:

«Μην σωπαίνεις… Μίλησε μας»
Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών

Στην κεντρική εισήγηση της κα Β. Κόλλια πρ. Γεν. Γραμματέως Ισότητας των δυο φύλων με θέμα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα-πολλές όψεις» περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών επιστημόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τονίζοντας ιδιαίτερα την διπλή ευθύνη που έχουμε όλοι μας όταν σιωπούμε ή μεταθέτουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος σε άλλους καθώς και όταν δεν εργαζόμαστε για την πρόληψή του.
Την Στρογγυλή τράπεζα, στην οποία προήδρευσε και συντόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, με θέμα: «Δημιουργώντας το πλαίσιο λειτουργίας, ενός δικτύου για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών», η κα Αναστασία Παπάζογλου Δ/ντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ιλίου, η κα Βασιλική Βεοπούλου Ψυχολόγος, Συμβουλευτικού Σταθμός Δήμου Φυλής, ο κ. Γεώργιος Ψωμάς, Ταξίαρχος – Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και ο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης Εκπαιδευτικός – Διευθυντής Δ/νσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανέλυσαν και συζήτησαν, ο καθένας από την δική του οπτική, τον τρόπο εργασίας τους, καθώς και τον τρόπο χειρισμού των περιστατικών βίας που φθάνουν στις Υπηρεσίες τους. Περιέγραψαν επίσης τις δυνατότητας συνεργασίας που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Ανάγκη επιτακτική, αφού οι προκλήσεις που εισάγουν οι συνεχείς αλλαγές στις δυτικές κοινωνίες στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου, μπορούν να αντιμετωπισθούν με το διάλογο, το σεβασμό και την αλληλεγγύη. Την ημερίδα παρουσίασε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.
Εμπνευστής της ημερίδας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και το όλο εγχείρημα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και του Διευθυντού του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωαννίκιου Γιαννόπουλου, με την υποστήριξη του Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Αναστασίου Μπαστούνη, με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίες έθεσαν ως ένα από τους βασικούς σκοπούς της συνεργασίας τους την πρόληψη των φαινομένων βίας στην οικογένεια και στο σχολείο, τα οποία παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό εργάζονται με σκοπό την οργάνωση δικτύων φορέων που εργάζονται με το ίδιο όραμα. Την ημερίδα χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ιλίου κ. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος.