Γιορτή για τα παιδιά των ιερατικών οικογενειών

Με τη ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ και με τη συμμετοχή Ιερέων, πρεσβυτερών και των παιδιών των Ιερέων μας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 η εορτή που διοργάνωσε για 16η συνεχή χρονιά το Γραφείο Νεότητος προς τιμήν των παιδιών των Ιερέων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον πανέμορφο χώρο που ευγενώς παραχώρησε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία του Αρσακείου σχολείου Π. Ψυχικού.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως 15 ετών από πολλές ιερατικές οικογένειες. Οι μικροί μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικά αγωνίσματα και παιχνίδια καθώς και σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, που είχε ετοιμάσει το Γραφείο Νεότητος στον υπαίθριο χώρο του Αρσακείου με εθελοντές – κατηχητές από ενορίες της Αρχιεπισκοπής: Τραμπολίνο, Αναρρίχηση σε τοίχο 6m, Σκοποβολή σε στόχο με paintball, Memory game, ΣΚΟΡ 4, Bowling, Αirball game, Wooden feet, Ανθρώπινοι κόμποι, Κύκλοι, Σαρανταποδαρούσα, Διελκυστίνδα, Mega Jenga/Domino, Πέρασμα ποταμού, Σκυταλοδρομικά παιχνίδια.  Και φυσικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ στα μεγάλα γήπεδα της κατασκήνωσης. Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή δώρων σε όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερη αναφορά –και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας- έγινε στις πρεσβυτέρες, που συν-διακονούν με τον Ιερέα σύζυγό τους το έργο της ενορίας και ταυτόχρονα ασχολούνται με την αγωγή των παιδιών τους. Στις πρεσβυτέρες δόθηκε και σχετικό ενθύμιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αναστάσιος Βλαβιανός, Διευθυντής του Γραφείου προσωπικού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τον χαιρετισμό του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου και  ο Αιδεσιλομ. Πρωτοπρεσβ. π. Αντώνιος Καληγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θέλουμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία των σχολείων του Αρσακείου που μας παραχώρησαν το υπαίθριο χώρο του σχολείου και σε όλους τους αυτούς, οι οποίοι αφανώς συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

[fancygallery id=”20″ album=”187″]