Βυζαντινό Πασχαλινό Ορατόριο

oratorio-ankΜεγάλο Βυζαντινό Πασχαλινό Ορατόριο (υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών)

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00 στον Ιερό Ναό  Αναλήψεως Ν. Κόσμου (Λαγουμτζή και Ντελακρουά) θα πραγματοποιηθεί συναυλία βυζαντινής μουσικής στην οποία θα παρουσιαστεί το Μεγάλο Βυζαντινό Ορατόριο με θέμα: «Από το Χώμα στην Ανάσταση».
Οι αφηγήτριες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εύα Μαριανού και Αλεξία Δάρρα θα χρωματίσουν με τα κείμενά τους το μουσικοθρησκευτικό έργο, που εξελίσσεται, μέσα από τις ιερές πασχαλινές υμνωδίες που ερμηνεύει η Βυζαντινή Χορωδία του  Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Άκη Ν. Λιλιόπουλου.

Η όλη εκδήλωση επενδύεται από τις μονωδίες έμπειρων Πρωτοψαλτών της Αθήνας και συγκεκριμένα του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Φώτη Κετσετζή, του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Φώτη Γιαννακάκη, του Πρωτοψάλτη  Ζαχαρία Κοντοφρύδη και του Πρωτοψάλτη Γιάννη Αθανασίου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης τα μικρά ψαλτάκια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Νικόλαος και Αθανάσιος Λιλιόπουλος και Κωνσταντίνος Καράϊ.

Την επιμέλεια του έργου και την παρουσίαση την έχει ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Ιάσων Κεσέν