Βραδυά αφήγησης στο Αρχοντικό της Αγ. Φιλοθέης

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα, μια πόλη παραμύθια» από 17 έως 24 Μαρτίου, ξετυλίγοντας το κουβάρι των παραμυθιών στην πόλη.

Το 5ο Φεστιβάλ Αφήγησης εμπνέεται από την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στις 20 Μαρτίου, στην οποία και είναι αφιερωμένο. Για οκτώ μέρες η Αθήνα μετατρέπεται σε ένα γαϊτανάκι πολιτιστικών δραστηριοτήτων με προφορικές αφηγήσεις για παιδικό και ενήλικο ακροατήριο, επιστημονική ημερίδα, προβολές ταινιών και τιμητικές εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα τις ιστορήσεις. Οι φίλοι των αφηγήσεων με αφορμή τα λαϊκά παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους, τα έπη, τις μυθολογικές ιστορίες και τα συναξάρια, καλούνται να επισκεφτούν και να γνωρίσουν μουσεία, βιβλιοθήκες, παλιά λουτρά, πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα, παλιά αρχοντικά, αμφιθέατρα, σχολεία και να ταξιδέψουν μέσα από τα λόγια των παραμυθάδων-αφηγητών, Ελλήνων και ξένων, που συμμετέχουν στον εορταστικό Μαραθώνιο και συναντιούνται στην Πλάκα, στου Ψυρρή, το Θησείο, την Κυψέλη και τους Αμπελόκηπους με τους απανταχού παραμυθόφιλους.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργάνωσε βραδιά αφήγησης στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης, το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαρτίου.

Αφηγήθησαν ο Οσιολ. Ιερομόναχος π. Ιωσήφ Κουτσούρης (τη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Περπέτουας), ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Μαρκαντώνης (τη θαυμαστή ζωή του Οσίου Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη) και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος (τη ζωή και το μαρτύριο του Νεομάρτυρα Ευγενίου Ροντιόνωφ).