ΒΙΝΤΕΟ: Μια συναρπαστική ιστορία εκπαίδευσης


Τον επίλογο του TEDx Thessaloniki 2016 έγραψε ένας δάσκαλος που στα 18 λεπτά της ομιλίας του θύμισε σε όλους μας την αξία του να αγαπάς, να δίνεσαι ολόψυχα σε αυτό που κάνεις, να παραμένεις δημιουργικός ακόμα και κάτω από όχι ιδανικές συνθήκες και, κυρίως, να μην παύεις ποτέ να πιστεύεις σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο 24χρονος δάσκαλος από τη Νάουσα κλήθηκε να αναλάβει (ελλείψει Δασκάλων Ειδικής Αγωγής) ένα μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Μαριτσά της Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Μη έχοντας καμία γνώση και εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο αυτό επένδυσε στο χτίσιμο μιας σχέσης αγάπης και αλληλοεκτίμησης.

Προσπάθησε να φέρει το μαθητή πιο κοντά στο σχολείο κάνοντας το όσο το δυνατόν ελκυστικότερο. Ενέταξε και πάλι τη μουσική ως μέσο επίδρασης στην ψυχολογία του. Στο τέλος της χρονιάς δημιούργησαν ένα τραγούδι στο οποίο τραγουδούν μαζί για όσα διδάχθηκαν από το κοινό τους ταξίδι.

Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Να μην ξεχνάς να αγαπάς» και μέσα σε λίγες μέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας συγκινητικά σχόλια για τον δάσκαλο που μπόρεσε με μια κιθάρα και μερικούς αληθινούς στίχους να αποκαλύψει στον μικρό Μιχάλη τη συνταγή της ευτυχισμένης ζωής, και να διδάξει σε όλους μας τι σημαίνει δύναμη ψυχής!

https://youtu.be/XZlqAJnWk9U

Πηγή:antikleidi.com