Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο επιμορφώσεως για Στελέχη της Κατασκήνωσης

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης στελεχών Κατασκήνωσης, που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομιλητές ήταν ο Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνος Στούμπος (Υπεύθυνος ιερέας Νεότητος Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Ιατρός) με θέμα: «Φροντίζω τον εαυτό μου και τα παιδιά…Πρώτες βοήθειες και ζητήματα καθαριότητος και υγιεινής» και η κ. Φιλίππα Τουμπακάρη (Εκπαιδευτικός Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης), με θέμα: «Ψυχαγωγία:  συντροφιά με την Ορθοδοξία και την παράδοση…Παραδοσιακά και χριστιανικά τραγούδια, παιχνίδια και σκετσάκια».

Στην εισήγησή του ο π. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στην άμεση αντιμετώπιση κάποιων έκτακτων περιστατικών που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, όπως είναι οι παιδικές αλλεργίες, η ρινορραγία, ωτίτιδα, στοματίτιδα, αμυγδαλίτιδα, λιποθυμία, βρογχικό άσμα, γαστρεντερίτιδα, δυσκοιλιότητα, ουρολοίμωξη, επεισόδια επιληψίας, διάστρεμμα, τσιμπήματα και εγκαύματα. Επίσης μίλησε για τη σημασία της τήρησης των κανόνων προσωπικής υγιεινής των κατασκηνωτών.

Η κ. Τουμπακάρη έκανε μία γενική εισαγωγή αναφορικά με το ευρύτερο πλαίσιο της ψυχαγωγίας στις Κατασκηνώσεις προβάλλοντας σκηνές βίντεο από την κατασκηνωτική ζωή. Πρότεινε ευχάριστες διαδραστικές δραστηριότητες, βιωματικά εργαστήρια, θεατρικά σκετσάκια και ομαδικά παιχνίδια που μπορούν να προσφέρουν χαρά, να αναπτύξουν αισθήματα συνεργατικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στα παιδιά της ίδιας ομάδας αλλά και όλων των παιδιών της κατασκηνωτικής περιόδου.

Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία της παρουσίας του ομαδάρχη που θα εμπνέει, θα ενθαρρύνει, θα ενώνει, θα εμψυχώνει και θα παιδαγωγεί με αγάπη, καλοσύνη και υπομονή προσφέροντας Χριστόν τοις πάσι, κυρίως με το παράδειγμά του. Κλείνοντας την εισήγησή της η κ. Τουμπακάρη εξήρε το έργο που επιτελείται στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις και την εθελοντική προσφορά όλων των στελεχών.

Στο τέλος των εισηγήσεων ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους αρχηγούς των Κατασκηνωτικών περιόδων και όλα τα στελέχη ευχόμενος και η νέα κατασκηνωτική χρονιά, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου Β΄, να αποβεί καρποφόρα και αποδοτική.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης και ένα βιβλίο-ευλογία του Γραφείου Νεότητος ανανεώνοντας το ραντεβού τους στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα.

[fancygallery id=”34″ album=”302″]