Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Αγαπώ το βιβλίο, είναι μια ζεστή καρδιά μες στο χειμώνα». Αυτή τη φορά βρεθήκαμε όλοι μαζί, παιδιά και γονείς στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα.

Η παραμυθού και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Εύη Γεροκώστα με την ποιητικότητα της αφήγησής της μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους νοήματα θάρρους και δημιουργικότητας μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες ιστορίες που ζωντάνεψαν με τη μελωδική φωνή της.

[fancygallery id=”26″ album=”92″]

Τα παιδιά είχαν ακόμη την ευκαιρία να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από γύψο, ευγενική προσφορά της εταιρίας 4M, τρισδιάστατες κάρτες, και μπάλες από ύφασμα με την τεχνική του πάτσγουορκ (patchwork). Η βραδιά έγινε πιο γλυκιά με τα νόστιμα μελομακάρονα και τη λαχταριστή ζεστή σοκολάτα που ανέβασε τη διάθεση και το συντροφικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Υπεύθυνη των εργαστηρίων ήταν η κα. Λεμονιά Μαντούβαλου με την σημαντική υποστήριξη εθελοντών κατηχητών του Αγ. Νικολάου αλλά και άλλων ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό περισσότερα από 85 παιδιά από διάφορες περιοχές εκτός από την Καλλιθέα (Ριζούπολη, Ταύρος, Αγ. Παρασκευή, Γλυφάδα, Άνω και Κάτω Πατήσια).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνο Νεότητος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου για την φιλοξενία και την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της εκδήλωσης και όλους τους εθελοντές που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα έγινε και η βράβευση των εικαστικών έργων που απέστειλαν παιδιά από αρκετές ενοριακές συνάξεις στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά το Γραφείο Νεότητος της Ι.Α.Α. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Η ενορία μου στο μέλλον». Η αίθουσα έκθεσης των έργων πλημμύρισε από τα χρώματα και τα δημιουργικά οράματα των παιδιών για τη ζωή της ενορίας στο μέλλον δίνοντας σε όλους μας το μήνυμα της ζωντάνιας, της ελπίδας και της δημιουργίας σχέσεων αγάπης και αλληλεγγύης.

Η φετινή καινοτομία ήταν η συμμετοχή και κατηχητών που έδωσαν με πρωτότυπους τρόπους το δικό τους βίωμα και όραμα για την ενορία όπου διακονούν και στην οποία αφιερώνουν με περίσσια αγάπη χρόνο για να πλησιάσουν τα παιδιά και να μεταγγίσουν την αγάπη του Χριστού έμπρακτα.

Τα βραβεία απένειμε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Νεότητος πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μπεζαΐτης ο οποίος τόνισε την αξία όλων των έργων και την ανάγκη να συνεχιστεί ο ευγενής αυτός διαγωνισμός που ενεργοποιεί τη συμμετοχή των παιδιών και μας πλουτίζει με την έκφραση του παιδικής ψυχής μέσα από την τέχνη.

Συνολικά έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 17 ενορίες της Ι.Α.Α. με 100 συμμετοχές και 190 άτομα.