Το ταξίδι των Νεανικών Συντροφιών ξεκίνησε

Με τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Αγιασμού, ξεκίνησε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 η Νέα Κατηχητική Χρονιά για τις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Αρκετά παιδιά  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπευθύνου Ιερέως Νεότητος της Ενορίας μας και συμμετείχαν στον Αγιασμό που τελέστηκε από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι για τη φετινή Κατηχητική Χρονιά στο νοητό πλοίο, την Εκκλησία.

Ο π. Αθανάσιος Γιακουμάκης Εφημέριος του Ιερού Ναού, με λόγια πατρικά προέτρεψε σε σχετικό σύντομο μήνυμά του, παιδιά και Γονείς να αξιοποιήσουν αυτή την ουσιαστική ευκαιρία που προσφέρει η Εκκλησία μας με τα Κατηχητικά Σχολεία, όχι μόνο για να αποκομίσουν θρησκευτικές γνώσεις, αλλά και για να μοιραστούν την Αληθινή Ζωή, να ζήσουν με Τον Χριστό στην αγκαλιά της Ενορίας – Εκκλησίας μας.

Η υπεύθυνη Κατηχήτρια για τα παιχνίδια της Ενορίας σε συνεργασία με τους Κατηχητές των τεσσάρων βαθμίδων είχαν ετοιμάσει με πολύ φροντίδα και αγάπη, ένα πρωτότυπο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για όλα τα παιδιά, μετά το πλούσιο πρωινό όλων των παιδιών στο Νεανικό Κέντρο της Ενορίας μας. Στο διάστημα αυτό δόθηκε η ευκαιρία στον υπεύθυνο Ιερέα Νεότητος π. Αντώνιο Μπεζαΐτη, να συνομιλήσει με τους Γονείς και να τους γνωστοποιήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Η μέρα έκλεισε με διασκεδαστική παράσταση Καραγκιόζη και… άφθονο ποπ κορν! Η προσπάθεια του γνωστού σε όλους Καραγκιόζη να σώσει την κόρη του βεζύρη σκόρπισε γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές είχαν την δυνατότητα να περιεργαστούν τις χειροποίητες φιγούρες του Καραγκιόζη και των υπόλοιπων χαρακτήρων της παράστασης που παρακολούθησαν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή κατηχητική χρονιά!

H πρόσκληση παραμένει ανοιχτή για μικρούς και μεγάλους!

Οι Ιερείς και οι Κατηχητές

Μια ακόμη δραστηριότητα για τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Στα τμήματα των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών εντάχθηκαν από εφέτος  Μαθήματα Σκακιού, καθώς ξεκίνησαν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 τα μαθήματα σκάκι και οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τη νέα δραστηριότητα.

Στόχος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη είναι τα παιδιά και οι Νέοι μέσω της ενασχόλησής τους με το σκάκι σαν πνευματικό άθλημα, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν την αυτοσυγκέντρωση και ευρηματικότητά τους, καθώς επίσης να τους καλλιεργηθεί η υπευθυνότητα και η ευγενής άμιλλα. Προσφέροντας επιλογή δημιουργικής ενασχόλησης αλλά και ένα άθλημα για εκείνους που θέλουν να εμβαθύνουν περισσότερο.

Οι μικροί σκακιστές και οι έφηβοι μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα κάθε Τετάρτη απόγευμα 18:00 – 19:00 για παιδιά Α΄ Β΄ Γ΄ Δημοτικού και 19:00 – 20:00 για Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ και Γυμνάσιο στην αίθουσα της Νεανικής Εστίας  Λυκαίου 16 έναντι Ιερού Ναού. Κόστος Συμμετοχής 3 Ευρώ το Μήνα!

Δάσκαλος Σκακιού κ. Μάρκος Ηλιάδης – Προπονητής στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Πληροφορίες:  Πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης, 6977387010  Πρεσβυτέρα Σπυριδούλα – Άννα Μπεζαΐτη, 6973519591