Τιμώντας την εθνική μας εορτή στον Αγ. Στυλιανό Γκύζη

Ενοριακή Νεανική Εστία Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Εορτής 28ης Οκτωβρίου

 

Τα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συντροφιών Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, υποδέχτηκαν με χαρά συγγενείς και φίλους στην εκδήλωσή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του πολέμου του 1940. Στην γιορτή μας, την οποία φιλοξένησε ο χώρος του Ιερού Ναού μας το πρωί της Κυριακής 29ης Οκτωβρίου 2016, δυο παιδιά μας μεταμορφώθηκαν σε ηλικιωμένο ζευγάρι που έζησε στην παιδική του ηλικία τον πόλεμο και αφηγείται στα δύο εγγόνια του προσωπικά βιώματα από την δύσκολη εκείνη ιστορική περίοδο.

Μέσα από τις αναμνήσεις του ζευγαριού, οι οποίες ήταν δραματοποιημένες από παιδιά των Κατηχητικών μας και παρουσιάστηκαν υπό την μορφή ασπρόμαυρης ταινίας μικρού μήκους, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, ζώντας μέσα από την ματιά του παππού και της γιαγιάς γεγονότα του πολέμου που παραγκωνίζονται συνήθως από τα επίσημα ιστορικά βιβλία, καθώς άπτονται της καθημερινότητας απλών ανθρώπων, όπως η συμβολή του άμαχου πληθυσμού στον αγώνα για την ελευθερία.

Στην γιορτή μας, μίλησε και ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γιακουμάκης, ο οποίος συγκίνησε με τα λόγια του, αφού μοιράστηκε μαζί μας προσωπικές του αναμνήσεις από τον πόλεμο, όταν ήταν ακόμα παιδί. Ο εορτασμός έλαβε τέλος με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο ψάλλαμε όλοι μαζί.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

[fancygallery id=”13″ album=”342″]