« Τα Χριστουγεννιάτικα τριαντάφυλλα» : στην ενορία Μεταμορφώσεως Καλλιθέας

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 οι Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές της ενορίας μας διοργάνωσαν μια μεγάλη εκδήλωση εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων με θέμα: « Τα Χριστουγεννιάτικα τριαντάφυλλα»

Οι κατηχητές μας ανέλαβαν να διασκευάσουν σε θεατρική απόδοση το ομώνυμο γνωστό παραμύθι της μεγάλης Σουηδής, νομπελίστριας συγγραφέως Σέλμα Λάγκερλεφ, διότι τελικά μόνο με την απελευθερωμένη γλώσσα του μύθου και της παραβολής μπορείς να μιλήσεις για την αλήθεια. Για μια αλήθεια που υπερβαίνει τη λογική και δεν υποτάσσεται στην διαδικασία της απόδειξης.

Ετοίμασαν τα σκηνικά, δημιούργησαν τα κοστούμια, επέλεξαν τη μουσική, ενορχήστρωσαν τις κινήσεις και με σύμμαχό τους την δίψα και το μεράκι των παιδιών, μάς μίλησαν για την ιστορία της Βηθλεέμ, ιδωμένης με άλλη ματιά. Ο Χριστός και πάλι επιλέγει να εμφανίζεται σε όσους οι άνθρωποι θεωρούν μικρούς και ακατάλληλους και να αποκρύπτεται σε όσους θεωρούν πως Τον αξίζουν. Η παγωνιά και η σκληρότητα μιας και μόνο καρδιάς στάθηκε ικανή για να φυγαδεύσει το φως των Χριστουγέννων. Η μετάνοια και αγάπη μπόρεσε να το ξαναφέρει.

Η αίθουσα εκδηλώσεων κατάμεστη από κόσμο, η ατμόσφαιρα υποβλητική και όλοι στο τέλος με δάκρυα στα μάτια αγκάλιαζαν τα παιδιά και τους συντελεστές. Σίγουρα, κάποια απ’ τα τριαντάφυλλα είχαν ήδη ανθίσει σε λειμώνες καρδιακούς.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και Δωροέκθεση βιβλίων και c.d. πολλών εκδοτικών οίκων, αλλά και στολιδιών και διακοσμητικών, που τα παιδιά σχεδόν δύο μήνες ετοίμαζαν. Όλα δουλεμένα στο χέρι από μικρούς και μεγάλους. Γιατί η ζωή είναι πρωτοτυπία κι όχι αντιγραφή.

Η γιορτή έκλεισε με τα λόγια των παιδιών, βγαλμένα από την καρδιά τους, μεγάλη παρακαταθήκη για όλους μας: «Τα Χριστούγεννα εξαρτώνται από εμάς, από τον καθένα μας. Μέσα στην παγωνιά της απουσίας του Θεού, δική μας ευθύνη, των χριστιανών, είναι να κρατάμε την εστία των Χριστουγέννων αναμμένη. Η ζεστασιά μιας και μόνο καρδιάς, της δικής σου, της δικής μου, του καθ’ ενός μας, φτάνει για να ζεστάνει πολλές γωνιές του κόσμου τούτου.

Η γιορτή δεν επιβάλλεται, δεν είναι υπόθεση επετειακή, υποχρέωση αναμνηστική. Ανάβει στις καρδιές και μέσα απ’ τη ζωή μας μεταμορφώνει την καθημερινή ρουτίνα του θανάτου σε έκπληξη ζωής.

Οι Νεανικές κατηχητικές συντροφιές της ενορίας μας, είναι ο κήπος, που φτιάχνει όλους εμάς τριαντάφυλλα χριστουγεννιάτικα, εορταστικά.

Για να ανθίζουμε. Για να μην μπορεί να ξεχαστεί, πως η Ευσπλαγχνία γεννήθηκε κάποτε στη γη» .

Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους !!

[fancygallery id=”36″ album=”248″]