Τα Κατηχητικά μας ξεκίνησαν !!

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 έγινε η έναρξη των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών της Ενορίας Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας και στη συνέχεια ο καθιερωμένος εναρκτήριος Αγιασμός. Ο υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης μαζί με τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες κάλεσαν τα παιδιά και τους νέους με αφίσες και προσωπικές προσκλήσεις, πού μοιράσθηκαν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου – Λυκείου της Ενορίας μας.

Στην πατρική μας πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετά παιδιά, όχι όμως όλα. Η πρόσκλησή μας είναι ανοικτή και περιμένουμε περισσότερα παιδιά και τους νέους στις Κατηχητικές Νεανικές μας Συνάξεις. Η καμπάνα της Εκκλησίας θα χτυπάει κάθε εβδομάδα, η πόρτα της Ενορίας μας θα είναι πάντοτε ανοικτή και οι Κατηχητές μας θα περιμένουν με χαρά τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

Πιστεύουμε όμως, ότι χρειάζεται και η καλή παρακίνηση από τους Γονείς, αλλά και τους καλούς Εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα Σχολεία της Ενορίας μας. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η επαφή των παιδιών τους με την Εκκλησία, μόνο ωφέλεια έχει να τους δώσει! Γι’ αυτό χρειάζεται και η δική τους βοήθεια, ώστε να θυμίζουν στα παιδιά τους πόσο σημαντικό είναι να έρχονται στην Εκκλησία και στις Νεανικές Κατηχητικές Συντροφιές της Ενορίας μας.

Στο σύντομο μήνυμα που απεύθυνε προς τα παιδιά ο πρωτοπ. Αθανάσιος Γιακουμάκης προέτρεψε τα παιδιά και Γονείς να συνδέσουν την ζωή τους με τον Χριστό μας. Τους υπενθύμισε το χρέος που έχουν ως Γονείς να οδηγήσουν τα παιδιά στον αληθινό δρόμο Του Θεού. Εκεί θα μάθουν την Αλήθεια και θα ζήσουν την αληθινή ζωή στην ζεστή αγκαλιά της Εκκλησίας με οδοδείκτη Τον Χριστό.  

Μετά τις εγγραφές τα παιδιά πήραν ένα μικρό ενθύμιο αγάπης για την φετινή χρονιά, ενώ το παιχνίδι των σταθμών και το πλούσιο κέρασμα που προσφέρθηκε σε όλα τα παιδιά έκαναν την έναρξή μας ακόμα καλύτερη.

Ας ευχηθούμε ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει και φέτος την προσπάθειά μας και να δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τις Κατηχητικές Νεανικές Συντροφιές, το Θεό και τον άνθρωπο.

 

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη

[fancygallery id=”13″ album=”338″]