«Σύντροφοι και γονείς: για μια καλύτερη σχέση»

Tο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην ενορία του Αγ. Νικολάου Καλλιθέας η εκδήλωση του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας με θέμα «Σύντροφοι και γονείς: για μια καλύτερη σχέση».

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες και συζήτηση με τον κ. Γρηγόρη Βασιλειάδη, δρ. Ψυχολογίας-Ψυχοθεραπευτή και τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη, Θεολόγο-Εκπαιδευτικό, Διευθυντή της Δ/νσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας.

Ο κος. Βασιλειάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της συζυγίας στην οικοδόμηση μιας υγιούς οικογένειας, στην σημασία και την έννοια της αγάπης μέσα στην οικογένεια, στη μετάβαση από τη δυάδα στην τριάδα αλλά και στην έννοια της υγιούς συζυγικής σχέσης. Τόνισε επίσης τη σημασία της αυτογνωσίας, της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής ευθύνης στο χτίσιμο μιας ουσιαστικής συζυγίας.

Ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης μοιράστηκε σκέψεις και προβληματισμούς συνδέοντας εύστοχα την ψυχολογία με τη θεολογία. Από τις παρουσιάσεις των ομιλητών προέκυψε ζωηρή συζήτηση κάτι που μαρτυρά τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου θέματος στη ζωή όλων.

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας ευχαριστεί θερμά την ενορία του Αγ. Νικολάου Καλλιθέας για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθειά τους.