Συνεδριακή συνάντηση των Στελεχών νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου Β΄, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργάνωσε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου την Ημερίδα Επιμόρφωσης Κατηχητών-τριών για το νέο εκκλησιαστικό έτος με κεντρικό θέμα: «Μιλώντας στα παιδιά για τις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές της Εκκλησίας μας». Στην Ημερίδα συμμετείχαν περισσότεροι από 140 Κατηχητές από ενορίες της Ιεράς Αρχιπισκοπής και όμορων Μητροπόλεων.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον Ι. Ναό Αγίου Αρτεμίου οδ. Φιλολάου στο Παγκράτι, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Ιερέα Νεότητος του Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Άγγελου Ανθόπουλου και των εκλεκτών συνεργατών του. Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας- με το πέρας της Θείας Λειτουργίας- προλόγισε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος και χαιρέτησε ο π. Άγγελος Ανθόπουλος. Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου και μίλησε καρδιακά και εποικοδομητικά στα Στελέχη της Εκκλησίας.

Η Ημερίδα άρχισε με την εισαγωγική εισήγηση: «Οι Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές – Παιδαγωγικές προτάσεις για το Κατηχητικό μας» από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Γιαννόπουλο, υπεύθυνο επιτροπής Νεότητος Ι. Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και την παρουσίαση υποδειγματικών κατηχητικών μαθημάτων για όλες τις βαθμίδες από Κατηχητές ενοριών της ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Μετά το διάλογο επί της εισηγήσεως ακολούθησε ένα αφηγηματικό εργαστήρι από την κ. Άννα Ιακώβου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων, η οποία με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε το χριστουγεννιάτικο διήγημά της: «Μία φάτνη στον Ψηλορείτη». Έπειτα από τη μεσημεριανή τράπεζα, που έλαβε χώρα σε κλίμα αδελφικής αγάπης και ενθουσιασμού, το λόγο έλαβε η κα. Ιωάννα Βγόντζα, Εκπαιδευτικός Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία με ζωντάνια και ενθουσιασμό παρουσίασε ένα δημιουργικό εργαστήρι γύρω από το θέμα των εορτών καθώς και νέες προτάσεις μεθοδολογίας του κατηχητικού μαθήματος.

Η Ημερίδα έκλεισε με την εισήγηση του κ. Θανάση Ν. Παπαθανασίου, Δρ Θεολογίας και Αρχισυντάκτη του περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ, με θέμα: Η Αγία Γραφή και η Παράδοση της Εκκλησίας μας ως κατηχητικό υλικό. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος των κατηχητών με τον κ. Παπαθανασίου και τέλος η ευχή και η προσδοκία όλων σύντομα να δοθεί μία νέα ευκαιρία επικοινωνίας και καταρτίσεως πάνω σε θέματα κατήηχησης.
[fancygallery id=”34″ album=”229″]