«Στη χώρα του Εμείς – Το Μυστήριο του Γάμου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στον πολυχώρο Event City Loft, η παρουσίαση του βιβλίου των συγγραφέων π. Συμεών Βενετσιάνου, π. Αντωνίου Καλλιγέρη και της Μαρίας Ξηρουχάκη
«Στη χώρα του Εμείς – Το Μυστήριο του Γάμου»
από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους των εκδόσεων ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ο κος Διονύσιος Βαλεριάνος  και η κα Ιωάννα Σκαρλάτου.
Για το βιβλίο μίλησε ο πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης (Θεολόγος – Φιλόλογος), ο Γρηγόρης Βασιλειάδης (Δρ. Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπευτής) και η Ιωάννα Πλυτά (Φυσικός).
Οι ομιλητές, αφού διέτρεξαν περιληπτικά τα κομβικά σημεία του βιβλίου, τόνισαν ότι ο γάμος για να είναι ευτυχισμένος πρέπει να υπερβαίνει τα ανθρώπινα εγωιστικά όρια για να δημιουργήσει μία νέα κοινωνία αγάπης. Πρέπει να είναι ένα αγαπητικό άνοιγμα στον άλλο, αναγνωρίζοντας τα λάθη και αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη των πράξεων του. Η ισότητα του κάθε συζύγου βασίζεται στο να δίνει κανείς αξία στον εαυτό του, στο να είναι αληθινά υπεύθυνος πατώντας γερά στα δικά του πόδια. Μόνο τότε ο γάμος θα είναι μία αληθινή σύζευξη ελευθερίας που θα δίνει άλλες προοπτικές και θα ανοίγει νέους ορίζοντες, καθώς τα δύο μέλη θα έχουν χώρο για προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη και όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να ανακαλύπτει ο ένας τον άλλο εκ νέου διαρκώς.
Τέλος τονίστηκε η σπουδαιότητα αυτού του μικρού πονήματος, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ όμορφο βοήθημα, τόσο για νεόνυμφους όσο και για έγγαμους, καθώς μέσα σε λίγες σελίδες δίδεται το στίγμα του γάμου εν Χριστώ ως μία νέα πρόκληση και προοπτική του ανθρώπου που οδηγεί στην Χάρη και την παρουσία του Θεού μέσα στον κόσμο.
Εκπροσωπώντας τους συγγραφείς μίλησε ο πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της συγγραφής του βιβλίου και στο σκεπτικό για το οποίο εκδόθηκε.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή συναυλία της «Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας» υπό τη Διεύθυνση της κας Νίνας Πατρικίδου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.