Ποιες φωτογραφίες των παιδιών σας δεν πρέπει να δημοσιεύετε

Νιώθετε περήφανοι και θέλετε να φωνάξετε με χαρά τα κατορθώματα των παιδιών σας, είτε είναι σημαντικά, είτε ασήμαντα. Το διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας επικίνδυνος κόσμος. Όση προστασία των προσωπικών δεδομένων και να υπάρχει, δείτε παρακάτω πέντε παραδείγματα στα οποία καλό θα ήταν να κρατήσετε τις στιγμές σας με τα παιδιά μακριά από τα social media.

Παιδιά άλλων γονιών

Οι περισσότεροι δε θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα των παιδιών τους στα social media, γι’αυτό πριν ανεβάσετε φωτογραφίες από παιδικά πάρτι και εκδρομές με παιδιά άλλων γονιών, ξανασκεφτείτε το και σεβαστείτε τις απόψεις τους.

Πού πάνε σχολείο

Επειδή ο κόσμος έξω είναι τρομακτικός, θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά μας είναι ασφαλή στο σχολείο. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες από την τάξη του σχολείου του παιδιού σας, φροντίστε να μην αναφέρετε πού ακριβώς βρίσκεται το σχολείο.

Γυμνές φωτογραφίες

Ο λόγος που δεν πρέπει να ανεβάζετε γυμνές φωτογραφίες, είναι αρκετά προφανής. Δεν ξέρετε ποιος μπορεί να δει αυτές τις φωτογραφίες, τι χρήση θα κάνει και τι μπορεί να σκεφτεί, άσχετα αν είναι χαριτωμένη και αθώα η φωτογραφία του παιδιού σας.

Φωτογραφίες με το πλήρες όνομα του παιδιού σας

Είτε είναι η ετικέτα από τη σχολική του τσάντα, είτε ο έλεγχος με τους βαθμούς του, δε χρειάζεται να φαίνονται τα ακριβή στοιχεία του παιδιού σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να την ανεβάσετε, φροντίστε να θολώσετε τα στοιχεία του παιδιού σας πριν την δημοσιεύσετε.

Οτιδήποτε τα παιδιά σας δε θέλουν να γίνει γνωστό

Αν είναι μια φωτογραφία που σε εσάς μπορεί να αστεία, αλλά τα παιδιά σας να ντρέπονται για αυτή, μην την ανεβάζετε και σεβαστείτε την άποψη του παιδιού σας.