Παρουσιάσθηκε το νέο βιβλίο «Εξομολόγηση για παιδιά»

Παρουσιάσθηκε το νέο βιβλίο «Εξομολόγηση για παιδιά» παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως παρουσιάσθηκε το νέο βιβλίο του Αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου με τίτλο «Εξομολόγηση για παιδιά» των εκδόσεων Α. Οικονόμου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει».

Το βιβλίο αρχικά παρουσίασε η κα Δέσποινα Μιχελάκη – υπεύθυνη Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια με εισήγησή του ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να προσέρχονται οι άνθρωποι από μικρή ηλικία στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, πάντοτε με πνεύμα ελευθερίας, διότι τότε ξεκινούν να πραγματοποιούν μικρές αταξίες-αμαρτίες. Το μεγάλο αυτό και στοργικό Μυστήριο της Εκκλησίας μας, έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει το παιδί και να το καθοδηγεί με ασφάλεια στην Ουράνια Βασιλεία. Ομορφαίνει την ψυχή, προστατεύει από καθημερινούς κινδύνους και ανοίγει την πόρτα της αγάπης προς πάσα κατεύθυνση. Η αγάπη προς τον Θεό, τον συνάνθρωπο, την κτίση, είναι αποτελέσματα της σωστής διαδικασίας του Ιερού Μυστηρίου, το οποίο έχει την ιδιότητα να μαλακώνει την ψυχή του παιδιού, αφαιρώντας από μέσα του τον θυμό, την ταραχή και το άγχος της καθημερινότητας.

Ο π. Γεώργιος τόνισε επίσης, ότι φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού, μειώνονται αισθητά σε σχολεία με παιδιά που εξομολογούνται.

Την ημερίδα έκλεισε με εισήγησή του η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος (ολόκληρη την εισήγηση μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Τέλος, ο Διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου κ. Γιάννης Δεμιρτζόγλου, ευχαρίστησε και απέδωσε τιμητικές πλακέτες στους εισηγητές και συντελεστές της Ημερίδος για τη στήριξή τους ιδιαίτερα στα σχολεία της Ομογένειας.