Παρουσίαση του βιβλίου “Καλοκαίρι με Χριστό”

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ»

Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρουσίαση του βιβλίου του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ», παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκταρίου Τσολίδη, Αρχιερατικού Επιτρόπου της ΙΗ’ Αρχ. Περιφερείας Φιλοθέης/Ψυχικού & Παπάγου, κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Την παρουσίαση του βιβλίου τίμησαν με ομιλίες τους ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η κα Ιωάννα Σκαρλάτου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων ενώ συντονιστικό ρόλο είχε η κα Λεμονιά Μαντούβαλου, εκπαιδευτικός.

Οι εκλεκτοί ομιλητές εξέφρασαν τη χαρά τους για την έκδοση του βιβλίου σε μια δύσκολη πνευματικά εποχή για τα παιδιά και στα οποία δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν με ευχάριστο κατηχητικό τρόπο βασικές αλήθειες της πίστεώς μας. Στη συνέχεια ανέπτυξαν προβληματισμούς γύρω από ορισμένα κεφάλαια του βιβλίου. Τέλος, επεσήμαναν την αναγκαιότητα να εκδοθούν και άλλα παρόμοια βιβλία για την κάλυψη περιόδων όπως είναι οι διακοπές του καλοκαιριού και ευχήθηκαν το βιβλίο να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για τις πατρικές ευχές, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο για την προλόγιση του βιβλίου, τις εκδόσεις Σαϊτη, τον εικονογράφο κ. Γεώργιο Λαγάνη, τους συνεφημερίους του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού, τον π. Χριστόδουλο Κλαδίτη καθώς και όλους τους παρευρισκομένους. Ιδιαίτερη ευχαριστία απηύθυνε προς τη σύζυγό του, πρεσβυτέρα Αγαθή για την επιμέλεια του βιβλίου καθώς και για όλη τη στήριξη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε όμορφες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

[fancygallery id=”21″ album=”313″]