Παρενοχλούσαν αυτό το αγόρι για τα μαλλιά του. Αλλά αν τον γνώριζαν θα ένιωθαν ντροπή!

Όταν ο 8χρονος Christian McPhilamy είδε μια διαφήμιση του νοσοκομείου παιδιών ST Jude, παρατήρησε ότι πολλά παιδιά δεν ήταν μόνο άρρωστα, αλλά και χωρίς μαλλιά. Όταν η μαμά του του εξήγησε τι είναι η χημειοθεραπεία και ποιες οι παρενέργειές της, ο Christian ήξερε τι έπρεπε να κάνει.
Αποφάσισε να μακρύνει τα μαλλιά του πάρα πολύ και στη συνέχεια να τα κόψει και να τα δώσει στα παιδιά που έχουν ανάγκη.Με την συμπαράσταση των γονιών του έπειτα από δύο χρόνια, ο μικρός είχε μια μεγάλη, 25 εκατοστών αλογοουρά, έτοιμη να τη δώσει στα παιδιά που την είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.Αλλά ξέρετε τι λένε: Καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη. Σοκαρισμένη από τις αντιδράσεις, η μητέρα του Christian, Deeanna Thomas, είπε:
«Έχει δεχτεί πάρα πολλές επικρίσεις, και ναι, ακόμη και εκφοβισμό, όλο αυτό το διάστημα.»
Ο Christian βίωσε την εχθρική συμπεριφορά από τους συνομηλίκους του (ακόμη και από ενήλικες). Κάποιοι τον αποκαλούσαν «κορίτσι» ενώ κάποιοι άλλοι του πρόσφεραν ακόμη και χρήματα για να κόψει τα μαλλιά του.
Αυτό ακριβώς: Το μήκος των μαλλιών αυτού του αγοριού ενοχλούσε τόσο πολύ κάποιους, που δεν λάμβαναν καθόλου υπόψη τους ότι μάκραινε τα μαλλιά του για έναν πολύ όμορφο λόγο.
Σύμφωνα με τους επικριτές του, ο μόνος τρόπος να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο είναι να συμμορφωθεί με τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων.
Ούτε όμως και αυτή η τόσο άσχημη αντιμετώπιση δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει τον Christian.
Στη φωτογραφία η μητέρα του έχει πιάσει με τέτοιο τρόπο τα μαλλιά του για να μπορεί πιο εύκολα να του τα κόψει.
Παρενοχλούσαν αυτό το αγόρι για τα μαλλιά του. Αλλά αν τον γνώριζαν θα ένιωθαν ντροπή!

Αυτός είναι ο Christian μετά το μεγάλο κούρεμα! Οι επικριτές του μπορεί να του φέρθηκαν με πολύ άσχημο τρόπο, αλλά αυτός ο μικρούλης κατάφερε να βελτιώσει τη ζωή κάποιου άλλου παιδιού.
Πιστεύουμε ότι το μπλουζάκι του τα λέει όλα: «Αν ψάχνετε για κάποιον απίθανο, μόλις τον βρήκατε!» Αυτό ακριβώς!
Παρενοχλούσαν αυτό το αγόρι για τα μαλλιά του. Αλλά αν τον γνώριζαν θα ένιωθαν ντροπή!

Τα μαλλιά του Christian μπήκαν σε σακουλάκια και είναι έτοιμα να μεταφερθούν στον προορισμό τους.
Παρενοχλούσαν αυτό το αγόρι για τα μαλλιά του. Αλλά αν τον γνώριζαν θα ένιωθαν ντροπή!

Παρά τις επικρίσεις, ο Christian κράτησε την υπόσχεσή του στον εαυτό του και μάκρυνε τα μαλλιά του για δύο ολόκληρα χρόνια πριν τα κόψει. Για να δωρίσει τα μαλλιά του έπρεπε να έχουν μήκος τουλάχιστον 25 εκατοστά. Για αυτό δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τα κόψει πριν φτάσουν σε αυτό το μήκος.
«Κράτησε το κεφάλι του ψηλά και ποτέ δεν ζήτησε να τα κόψει» δήλωσε περήφανη η μητέρα του.
Η πράξη του εξέπληξε ακόμη και την Christine Wong, την γυναίκα που δέχεται τις προσφορές μαλλιών. Βλέπετε μόνο ένα στα 50 δείγματα μαλλιών προέρχεται από αγόρι.
Όσο για τον Christian, έπειτα από δυο χρόνια έχει και πάλι κοντά μαλλιά και είναι πολύ ευτυχισμένος γιατί βοήθησε ένα παιδί που είχε ανάγκη.
Αυτή η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν πρέπει να κρίνουμε απερίσκεπτα κάποιον για την εμφάνιση του. Ίσως πίσω από την διαφορετικότητα του να κρύβεται ένας πολύ σημαντικός λόγος.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δωρεά μαλλιών σε αυτή τη σελίδα. – See more at: http://www.ingossip.gr/paraxena/19207-parenochloysan-ayto-to-agori-gia-ta-mallia-toy-alla-an-ton-gnorizan-tha-eniothan-ntrope?ref=yfp#sthash.FfY8xW0z.dpuf