Ο Πανάγιος Τάφος: το Μνημείο και το Έργο

Με την επιστολή αυτή σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την έκθεση «Ο Πανάγιος Τάφος: το Μνημείο και το Έργο», η οποία  πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών από τις 21 Μαΐου 2018 έως τις 31 Ιανουαρίου του 2019.
Η διαδραστική αυτή έκθεση μέσα από την χρήση video και νέων τεχνολογιών μας ταξιδεύει στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του Πανάγιου Τάφου, του ιερότερου μνημείου της Χριστιανοσύνης.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τρισδιάστατη ψηφιακή έκθεση, η οποία συνδυάζει τεχνολογία, επιστήμη, ιστορία και θρησκεία και αποτελείται από δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ομόλογη έκθεση του National Geographic Society (NG), όπως έχει διατεθεί στο ΕΜΠ από τον επιμελητή της Έκθεσης και Αρχαιολόγο του National Geographic Society κ. Fredrik Hiebert και την διευθύντρια του μουσείου του National Geographic κα. Kathryn Keane.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το υλικό που συνέλεξε η Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια αναστήλωσης και του ανοίγματος του Πανάγιου Τάφου. Η Διεπιστημονική Ομάδα απαρτίζεται από τους κ.κ. Ομ. Καθ. Εμμ. Κορρέ, Καθ. Α. Γεωργόπουλο,  Καθ. K. Σπυράκο και Επικ. Καθ. Χ. Μουζάκη, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθ. Α. Μοροπούλου.
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση Τρίτη με Κυριακή από τις 8:00 μέχρι τις 20:00 και τις  Δευτέρες από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 (έως τέλος Οκτωβρίου) και Τρίτη με Κυριακή από τις 9:00 μέχρι τις 16:00 από 1η Νοεμβρίου.

H  έκθεση για ηλικίες κάτω των 18 είναι δωρεάν ενώ για άνω των 65 ετών υπάρχει έκπτωση 50% (δηλαδή 5 ευρώ). Για ομαδικές κρατήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το 210 728 9015.

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη και τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ενώ βρίσκεται υπό από την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διοργανώνεται με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ.κ Ιερώνυμου Β΄ και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.