Ο καλός ο σύζυγος στη φουρτούνα φαίνεται!

Ένα παιδί αλλάζει ριζικά τη ζωή του ζευγαριού. Πολλές φορές προς το κακό, αφού μέσα από τις δυσκολίες της ανατροφής παρατηρούνται… μεταλλάξεις στη συμπεριφορά του συζύγου απέναντί σας. Με ποιον τρόπο όμως θα διαπιστώσετε ότι όλα βαίνουν καλώς;

•Παραμένει υποστηρικτικός, ακόμα και σε ασήμαντα ζητήματα. Μπορεί ως σύζυγος να σας έκανε όλα τα χατίρια, όμως τώρα διαπιστώνετε με έκπληξη ότι θέλει να περνάει πάντα το δικό του, ειδικά σε ό,τι αφορά το παιδί. Ακόμα και σε θέματα που, εκ των πραγμάτων, γνωρίζετε καλύτερα!

•Προσπαθεί να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, αναγνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανατροφής είναι στις πλάτες σας. Εντάξει, μπορεί πριν τη γέννηση του παιδιού να τον είχατε καλομαθημένο, όμως στη νέα πραγματικότητα επιβάλλεται να κάνει υπερβάσεις.

•Συνεχίζει να σας κάνει να νιώθετε ποθητή, ακόμα και αν δεν έχετε προλάβει να απαλλαχθείτε από τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης. Αυτό γίνεται είτε με κοπλιμέντα, εκπλήξεις και δώρα, είτε με το να έχει εφάμιλλη ερωτική διάθεση με την περίοδο προ της εγκυμοσύνης.

•Είναι εκεί για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε, είτε αφορά το παιδί, είτε είναι προσωπικό σας. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε ότι ο σύζυγος σας εμπνέει ασφάλεια, ιδιαίτερα στα πρώτα, άκρως απαιτητικά χρόνια ζωής του παιδιού. Οι υποχρεώσεις σας έχουν πολλαπλασιαστεί, το ίδιο και τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία σας, για θέματα εντός και εκτός σπιτιού.

•Περνάτε το ίδιο καλά ως ζευγάρι, όπως και πριν έρθει το παιδί σας στον κόσμο. Αν ξαφνικά δείτε το σύζυγο να είναι μονίμως κακοδιάθετος και οι μεταξύ σας εντάσεις στην ημερήσια διάταξη, είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ακόμα και στην απευκταία περίπτωση που κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει, δε χρειάζεται πανικός, ούτε βέβαια σκέψεις για διαζύγιο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια ειλικρινή συζήτηση και να λύσετε από κοινού τα προβλήματα.