“Ο ελληνικός γάμος” στην ενορία Αγίας Άννης Χαλανδρίου

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 το Κέντρο Νεότητας του Ναού μας παρουσίασε την Εκδήλωση με θέμα «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ».

Η Εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό μαρτυρείται από του ότι ήδη μια εβδομάδα νωρίτερα είχαν διατεθεί όλες οι προσκλήσεις, ενώ παράλληλα είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να μας ευλογήσει με την παρουσία του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, όπου ευλόγησε την τράπεζα μας και έδωσε ευχές σε όσους κουράστηκαν για την εκδήλωση, ενώ παράλληλα προέτρεψε όλα τα ζευγάρια να μην φοβούνται να παντρευτούν.

Εκτός από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της ΙΑΑ, μας τίμησε με την παρουσία του ο Γραμματέας του Γραφείου Νεότητας της ΙΑΑ Πρεσβύτερος Αντώνιος Μπεζαίτης και άλλοι Πατέρες από το Χαλάνδρι.

Στην εκδήλωση μας συμμετείχε ζωντανή ορχήστρα με έξι μουσικά όργανα, βιολί – κλαρίνο – σαντούρι – κιθάρα – κρουστά και κανονάκι, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του κυρίου Δεμελή Γεωργίου ,όπου συνόδευσαν με την μουσική τους τα χορευτικά μας τμήματα με αποτέλεσμα μια πάρα πολύ όμορφη απόδοση τραγουδιών και εθίμων του ελληνικού γάμου, παράλληλα χρέη αφηγητού έκανε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Κόντας, υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας και Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού.

Επίσης στην εκδήλωση μας συμμετείχε και το τμήμα Βυζαντινής Μουσικής του Κέντρου Νεότητας όπου ο δάσκαλός τους Πρεσβύτερος Νικόλαος Καριοφύλης μας απέδωσε τις εκφωνήσεις από τα ¨Ειρηνικά¨ της Ακολουθίας του γάμου και οι μαθητές μας έψαλλαν τα τροπάρια της Ακολουθίας.

Στην είσοδο για την εκδήλωση μας υπήρχε έκθεση Αγιογραφίας με έργα των μαθητών του τμήματος Αγιογραφίας του Κέντρου Νεότητας του Ναού.

Πολλές ευχές και ευχαριστίες στους: κο. Γεώργιο Δεμελή και τα μέλη της ορχήστρας, για την μουσική επένδυση της βραδιάς, στον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καριοφύλη και τους μαθητές του, στην κα. Σταθά Αγγελική την δασκάλα της αγιογραφίας και τους μαθητές της, στην κα Γιαμπουρά Χρυσούλα δασκάλα των εικαστικών και κοσμήματος και τις μαθήτριες τις για την προσφορά τους στα δώρα της λαχειοφόρου, στην Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου & Λεονάρδο Κόττη και στους μαθητές των χορευτικών μας τμημάτων, καθώς και στις Κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και εθελόντριες κυρίες και παιδία που βοήθησαν τόσο στην προετοιμασία όσο και στο σερβίρισμα του φαγητού, και γενικότερα σε ό,τι χρειάστηκε για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης μας.

Τα έσοδα της εκδήλωσης μας θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων του Ενοριακού Παντοπωλείου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού.

Καλή Σαρακοστή!

[fancygallery id=”13″ album=”282″]