Μουσικό ρεσιτάλ για το ελληνικό σχολείο της Ίμβρου

baf90a63ffc66b806f7e9923bd9d3c68_XLΎστερα από 50 χρόνια σιγής, ξαναχτυπάει το κουδούνι Ελληνικού σχολείου στην πολύπαθη και προδομένη Ίμβρο, για να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές που θα δώσουν και πάλι ζωή στο νησί. Αυτή την «επιπλέον ελπίδα για το αύριο και το μέλλον της Ίμβρου» όπως δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ανέλαβε να στηρίξει ολόκληρη η Ιμβριακή κοινότητα ανά τον κόσμο.
Στα πλαίσια αυτά, ο σύλλογοι Ιμβρίων στην Ελλάδα («Σύλλογος Ιμβρίων» και «Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας Θράκης») διοργανώνουν ρεσιτάλ με τον εξαιρετικό δεκαεπτάχρονο πιανίστα Ιμβριακής καταγωγής Χρήστος Καραβασίλης, ο οποίος θεωρείται ήδη ένας από τους κορυφαίους σολίστες της γενιάς του. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη οικονομική ενίσχυση της παιδείας στην Ίμβρο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 και ώρα 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και τελεί υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Ιμβρίου και εκείνου στην καταγωγή, εκπρόσωπος του οποίου θα απευθύνει χαιρετισμό.
Κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Την εκδήλωση υποστηρίζει το Ωδείο «Ι. Συγκελάκη» και η Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ».