Με πολύ ενδιαφέρον συνεχίζεται το Σεμινάριο Κατηχητών

DSC07933Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Κατηχητών – τριών στην αίθουσα «Καταφυγή» του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης με θέμα: «Τα ι. Μυστήρια της Βάπτισης, του Χρίσματος και του ι. Ευχελαίου».

Ο Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος στον Ι. Ναό Αγίου Ελευθερίου οδ. Αχαρνών-Δρ. Θεολογίας μίλησε για τη σημασία των ι. Μυστηρίων στη ζωή των Χριστιανών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μέριμνα της Εκκλησίας μας να κατηχεί σωστά τα μέλη της καθώς και στο θεσμό του αναδόχου ως εγγυητή της πίστεως, τις προϋποθέσεις της πνευματικής αναδοχής και τη προβαπτισματική κατήχηση.

Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε της εισήγησης, ο π. Θεμιστοκλής απάντησε σε απορίες των Κατηχητών σχετικά με σύγχρονα θέματα που ανακύπτουν από βαπτίσεις αλλοδαπών παιδιών και από τη διάκριση της άγραφης και γραπτής ι. Παράδοσης της Εκκλησίας μας.

Την Τετάρτη 18  Νοεμβρίου, 18.15 – 20.15, στα πλαίσια του Σεμιναρίου η Πρεσβυτέρα Κυριακή Τριανταφυλλίδου – Μπαθρέλλου, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας κατηχητικών Βοηθημάτων, θα παρουσιάσει το θέμα :
Η θεολογία της Εκκλησίας μας για τις Θεομητορικές εορτές

DSC07930