Με απόλυτη επιτυχία η συναυλία της 25ετίας της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας

Με τη συμμετοχή πλήθους θεατών και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή η επίσημη συναυλία για τη συμπλήρωση 25 χρόνων της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το 2013.
Υπό τη διεύθυνση της διεθνούς φήμης βιολίστριας κας. Νίνα Πατρικίδου, που είναι η μαέστρος και «ψυχή» της Ορχήστρας, αποδόθηκαν από τους νεαρούς μουσικούς με εξαιρετικό τρόπο έργα P. I. Τchaikovsky, G. Donizetti, G. Bizet, J. Sibelius, N. Rimsky-Korsakov, G. Rossini, J. Rodrigo, E. Elgar, J-B. Arban, G. Peter, D. Shostakovich και J.  Strauss.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βενετσιάνος έκαμε μία σύντομη ιστορική αναδρομή της προσπάθειας των 25 χρόνων και της προσφοράς στη συμφωνική μουσική, την παιδεία και τον πολιτισμό, ενώ ο Πρόεδρος του «Συνδέσμου Φίλων Μουσικής και της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Μουσικής» κ. Βαλεντίνος Πατρικίδης μίλησε για τις δραστηριότητες και τις διακρίσεις της Ορχήστρας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και τις προοπτικές της.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βολιώτης, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ευλογεί και πολυτρόπως στηρίζει το έργο της Συμφωνικής. Ο «Σύνδεσμος Φίλων Μουσικής και της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Μουσικής» παρέδωσε στον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελο ειδική πλακέτα τιμής και  ευγνωμοσύνης προς τον Μακαριώτατο, τον οποίο ανεκήρυξε επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου. Ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του Μακαριωτάτου, συνεχάρη δε την κα. Ν. Πατρικίδου, τα παιδιά και τους νέους της Συμφωνικής Ορχήστρας, τους γονείς των και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, ιδιαιτέρως δε τα Στελέχη του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ιδιαίτερη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην κα. Ν. Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την Ορχήστρα και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με ζήλο και αυταπάρνηση.

[fancygallery id=”38″ album=”362″]