Μείζων πάντων η αγάπη : αρχίζει η δ΄ κατασκηνωτική περίοδος

periodeiesΑρχίζει την Τετάρτη 24 Ιουλίου η Δ’  Κατασκηνωτική περίοδος  Κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 10:00 θα αναχωρήσουν τα παιδιά   με πούλμαν για την Κατασκήνωση από το Σύνταγμα (Φιλελλήνων &  Μητροπόλεως) .

Το σύνθημα της Κατασκήνωσης είναι “μείζων πάντων η αγάπη” και θα ασχοληθούμε με τις περιοδίες του Απ. Παύλου. Τα αγιογραφικά αναγνώσματα που θα πραγματοποιηθούν αφορούν τις Επιστολές του Απ. Παύλου. Έχουν δημιουργηθεί 6 ομάδες. Η κάθε ομάδα θα έχει την ονομασία της πόλης που επισκέφθηκε ο Απ. Παύλος και κάθε ομάδα-πόλη θα έχει προστάτιδα Αγία την γυναίκα που συνάντησε ο Απ. Παύλος. Τα ονόματα των ομάδων είναι:Αθήνα με προστάτιδα Αγία την Αγ. Δάμαρις, Κόρινθος με προστάτιδα Αγία την Αγία Πρίσκιλλα, Φίλιπποι με προστάτιδα Αγία την Αγ. Λυδία, Ικόνιο με προστάτιδα Αγία την Αγ. Θέκλα, Ρώμη με προστάτιδα Αγία την Αγ. Μαριάμ, Έφεσος με προστάτιδα Αγία την Αγ. Φοίβη.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει  δραστηριότητες,  λατρευτικές ευκαιρίες, τα αγιογραφικά αναγνώσματα, βραδυνά παιχνίδια, κινηματογραφικές προβολές, παιχνίδια στην πισίνα κ.ά.

Ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία που θα σού χαρίσει νέους φίλους και ξέγνοιαστες μέρες! Κατασκήνωση σημαίνει ότι θα ζήσεις μακριά από την καθημερινότητα και από το  σπίτι σου για λίγο, πράγμα που απαιτεί ενθουσιασμό και τόλμη.   Όλοι εμείς θα είμαστε δίπλα σου.  Η Κατασκήνωση είναι μια μικρή κοινωνία στην οποία  όλοι θα μάθουμε να ζούμε και να δημιουργούμε ομαδικά  και αρμονικά. Σε περιμένουμε λοιπόν για να περάσουμε υπέροχα!

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

25/7 Ο Απόστολος Παύλος και το έργο Του (Οι περιοδείες και οι επιστολές)

26/7 Η Πίστη (απόγευμα) (Προς Κολοσσαείς Β΄, 6-10)

27/7 Η Προσευχή (Προς Εφεσίους Γ΄,14-19) & Προς Θες/νικείς Α΄ Ε΄, 16-19)

28/7 Θεία Λειτουργία –Επισκεπτήριο

29/7 Ενότητα χωρίς διακρίσεις (Προς Γαλάτας Γ΄, 25-28)

30/7 Συγχωρητικότητα (Προς Κορινθίους Β΄ Β΄, 5-11)

31/7 Ελεημοσύνη (Προς Κορινθίους Β΄Θ΄, 6-11)

1/8 Η χριστιανική ζωή (Προς Ρωμαίους ΙΒ΄, 9-16)

2/8 Μείζον πάντων η αγάπη (Προς Κορινθίους Α΄ΙΓ΄, 1-8)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ την Κυριακή 28 Ιουλίου 17:30– 20:00 Για την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος και  τη ΣΩΣΤΗ προσαρμογή και ΕΝΤΑΞΗ των παιδιών  στην κατασκηνωτική ζωή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ το   επισκεπτήριο τις άλλες ημέρες της εβδομάδας.    Θα υπάρξει πούλμαν για τους γονείς που θέλουν να    επισκεφθούν τα παιδιά τους στην Κατασκήνωση.    Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη δήλωση των γονέων στον Υπαρχηγό για κράτηση θέσεων. Ώρα αναχώρησης 16:30 από Ερμού-Φιλελλήνων.

Ευχόμαστε από καρδιάς ο Θεός να ευλογήσει και αυτήν την προσπάθεια! Καλό ξεκίνημα !