Λίγα ωραία άνθη από του “Χριστού το περιβόλι”

Στου Χριστού το περιβόλι

 

Με γενικό τίτλο «Στου Χριστού το περιβόλι», ολοκληρώθηκε η Β’ κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών δημοτικού στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα Αττικής. Το εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό αλλά και παιδαγωγικό εν Χριστώ πρόγραμμα των δέκα ημερών, περιελάμβανε καθημερινά αγιογραφικά με ερμηνεία της Καινής Διαθήκης, εργαστήρια με χειροτεχνίες και κατασκευές, βιωματικό εργαστήρι συναισθημάτων, ζαχαροπλαστική, δραστηριότητες και αθλήματα στις δύο πισίνες. Τα απογεύματα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με εκπαιδευτικά διαδραστικά  παιχνίδια σταθμών, αντοχής και δράσης. Επίσης, τα βράδια μετά το φαγητό οι ταινίες, τα θεατρικά και οι χοροί ηρεμούσαν και γαλήνευαν τα παιδιά πριν από τον ύπνο. Αυτές τις δέκα ημέρες έμαθαν να εμπιστεύονται το ένα το άλλο και κυρίως τον ίδιο τους τον εαυτό. Έμαθαν να μοιράζονται, να αγαπάνε, να υποχωρούν και να προσφέρουν. Έμαθαν για τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, την εξομολόγηση, τη Θεία Λειτουργία και την προσευχή. Πάνω απ’ όλα όμως βίωσαν την εν Χριστώ συνύπαρξη με τον άλλον…
Η επιτυχία της κατασκηνωτικής περιόδου, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πολύμηνη προετοιμασία, μελέτη, φιλότιμο αλλά και στη μεγάλη αγάπη των άξιων και έμπειρων στελεχών μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον Μακαριώτατο Πατέρα μας Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όλους όσους κοπίασαν για την κατασκηνωτική περίοδο και ιδιαιτέρως τις ομαδάρχισσες Τριανταφυλλιά Γαβριήλ, Θέκλα Πεϊόγλου, Ξένη Κοντογιάννη, Αναστασία Τσαφά, Ξένια Καραμπάτσου, Μαρία Καλύβα, Μαριάνθη Παρασκευοπούλου, Θεώνη Τσαφά, Μαρία Χατζοπούλου, Σοφία Μπάρδο αλλά και τα στελέχη του επιτελείου Αγγελική Αθανασοπούλου, Ευαγγελία Τζαβέλα, Ειρήνη Θεοδωρίδη, Φωτεινή Μάνεση , Δέσποινα Καλλιγέρη, Αναστασία Τσιάτη, Ασημίνα Πάντου, Ελένη Κυδωνάκη, Σοφία Βασάλου, Ιωάννα Τζάνη, Αργυρώ Μπαλωμένου και Άννα Στελλα.

 

Με αγάπη κι εκτίμηση,

Οι υπεύθυνοι της κατασκηνωτικής περιόδου,

Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου – πρεσβυτέρα Αγαθή Μάγγανου Χριστοδούλου
[fancygallery id=”22″ album=”320″]