Κατασκήνωση εν δράσει … Προτάσεις για ομαδικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση του Σεμιναρίου Επιμόρφωσης στελεχών Κατασκήνωσης, που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ομιλήτρια ήταν η κ. Γκέλη Αρώνη (Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Π. Φαλήρου) με θέμα: «Κατασκήνωση εν δράσει … Προτάσεις για ομαδικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές».

Η κ. Αρώνη έκανε μία γενική εισαγωγή τονίζοντας ότι είναι βασική παιδαγωγική αρχή να μάθουν τα παιδιά να χειρίζονται την ανία τους μέσω δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν το ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο μάθησης.

Στη συνέχεια η εισηγήτρια παρουσίασε με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο παιχνίδια γνωριμίας των παιδιών της κατασκηνωτικής ομάδας και συνέστησε να μην προβάλλονται παιχνίδια αποκλεισμού αλλά συμπερίληψης, με σημασία στη βλεμματική επαφή, γιατί βασικός στόχος των παιχνιδιών είναι η ανάπτυξη συνεργατικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Την προσεχή Δευτέρα 11 Απριλίου θα ακολουθήσει η εισήγηση του κ. Ηλία Λιαμή (Δρ. Θεολογίας, καθηγητή Μουσικής) με θέμα: «Ηγεσία-Ομαδικότητα».

[fancygallery id=”32″ album=”297″]