«Καλοκαίρι με Χριστό στην πόλη»

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Καλοκαίρι με Χριστό στην πόλη» του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού

Με τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι με Χριστό στην πόλη». Με γενικό σύνθημα «πλέοντας στην αγάπη του Χριστού», ταξιδέψαμε στελέχη και παιδιά σε προορισμούς γεμάτους ήθος, πνευματική ευφορία, χαρά, ψυχαγωγία, ασφάλεια, χαμόγελα και πολύ παιχνίδι. Καθημερινά το πρόγραμμα περιελάμβανε προσευχή, έπαρση σημαίας, αγιογραφικό, δεκατιανό, ώρα ομάδας, εξορμήσεις, παιχνίδια σταθμών, μεσημεριανό και πολλά έπαθλα.

1η ημέρα: Η κατασκήνωσή μας μετά τον αγιασμό έναρξης και το παιχνίδι γνωριμίας, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρέα. Στη συνέχεια ακολούθησε ανάβαση από την Ιερά Μονή Καισαριανής μέχρι το εκκλησάκι της Αναλήψεως όπου ο π. Γεώργιος μας ανέλυσε περικοπή από την Καινή Διαθήκη και κλείσαμε την ημέρα μας με παιχνίδι σταθμών και ένα όμορφο Πικ νικ.

2η ημέρα: Επίσκεψη στο θωρηκτό Αβέρωβ και ξενάγηση. Στη συνέχεια παιχνίδι σταθμών στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και παρατήρηση με τηλεσκόπιο από ψηλά.

3η ημέρα: Επίσκεψη στο πυροσβεστικό μουσείο της Παλλήνης. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και χρήσιμα αλλά και να γίνουν για λίγο μικροί πυροσβέστες! Στην ίδια περιοχή μεταβήκαμε στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων και τύχαμε εξαιρετικής φιλοξενίας από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Τριαντάφυλλο Γεροντάκη και την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη.

4η ημέρα: Η κατασκήνωσή μας παρέμεινε στους χώρους του Ιερού Ναού. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη ζωή των Αγίων Αποστόλων μέσω παιδικής ταινίας που προβλήθηκε στο νεανικό κέντρο, έφτιαξαν ενθύμια με την αναμνηστική τους φωτογραφία και τέλος παρουσίασαν και διαγωνίστηκαν σε ομαδικά τραγούδια και σκετς.

5η ημέρα: Τελευταία μέρα τα παιδιά εκκλησιάστηκαν και κοινώνησαν με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Αναχωρήσαμε για το τελεφερίκ της Πάρνηθας και επισκεφθήκαμε το μουσείο όπου λάβαμε αρκετές πληροφορίες για την βιοποικιλότητα του βουνού. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες και τύχαμε θερμής υποδοχής από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου π. Σωκράτη Παπαγεωργίου καθώς και από τους εκλεκτούς συνεργάτες του. Τα παιδιά αφού προσκύνησαν τα άγια λείψανα, προχώρησαν προς τον αύλειο χώρο του ναού και πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση σε ανάμνηση της επίσκεψής τους. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο γήπεδο του στίβου όπου μας περίμεναν μέλη του συλλόγου «Νέας Γενιάς Ολυμπιακού Χωριού» τα οποία είχαν κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε τα παιδιά να αγωνιστούν σε παιχνίδια ταχύτητας και ικανοτήτων. Τέλος, η δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού στο νεανικό κέντρο της ενορίας αλλά και του όμορφου απολογισμού και των χαραγμένων πλέον αναμνήσεων στην καρδιά όλων.

Ευχαριστίες στο Αρχηγείο της κατασκήνωσης, τη Μαρία Καλύβα και Ξένια Καραμπάτσου καθώς και στα άξια στελέχη Νεκτάριο, Δέσποινα, Ζωή, Ειρήνη, Ελένη, Παναγιώτα, Μακάριο, Δημήτριο-Εφραίμ, Θοδωρή, Αλέξανδρο, Αγγελική και Σοφία.

Ευχαριστούμε για τις χορηγίες και τη βοήθεια τα μέλη του πυροσβεστικού μουσείου Παλλήνης, τα μέλη του θωρηκτού μουσείου Αβέρωφ, τα μέλη του συλλόγου Νέας Γενιάς Ολυμπιακού Χωριού, την εταιρεία «ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΕ» και ιδιαιτέρως τον κ. Ιωάννη Καννή, τον φούρνο Katamaya Sweet & Savory στο Νέο Ψυχικό, τον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού και συγκεκριμένα τον αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Σωκράτη Παπαγεωργίου και τους συνεργάτες του, την κα Γεωργία Καλοβελόνη που μερίμνησε για το φαγητό των στελεχών, τον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Παλλήνης και ιδιαιτέρως τον π. Τριαντάφυλλο Γεροντάκη με την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη, τον Ιωάννη και το Φωτό Ψυχικό για τις όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες, το φυτώριο Αντεμισάρης και την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρέα για την φιλοξενία και ιδιαιτέρως τη γερόντισσα Ευδοκία.

Τη φροντίδα και την πνευματική μέριμνα του προγράμματος είχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χριστοδούλου με την πρεσβυτέρα του Αγαθή.