Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα στη Χίο

poster-01Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μ.μ. στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του Δήμου Χίου.

Η συναυλία διοργανώνεται κατόπιν προσκλήσεως του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου και  με την ευγενική συμπαράσταση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Την ορχήστρα θα διευθύνει η κα. Νίνα Πατρικίδου.

 

Το ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ιδρύθηκε το 1980 και πήρε μορφή Ν.Π.Δ.Δ. το 1989. Είναι ένα οικοδόμημα επιτυχημένου συνδυασμού πολλαπλών πνευματικών χρήσεων, και οφείλεται στην προσφορά προς τον Δήμο της Χίου που έκανε το ζεύγος Μιχαήλ και Σταματίας Ξυλά, τον Δεκέμβριο του 1985. Στους 5 ορόφους του Κέντρου υπάρχουν: Αίθουσα Θεάτρου (462 θέσεων), Αίθουσα Συνεδρίων (172 θέσεων), Δύο Γκαλερί (420τ.μ.), Αίθουσες Διδασκαλίας και Δοκιμών, Αίθουσα Συμβουλίων, Βιβλιοθήκη, Κυλικείο. Πρωταρχικός στόχος του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ. είναι η αναγνώριση και η υποστήριξη καλλιτεχνικών και επιστημονικών τάσεων που αφ’ ενός διευρύνουν την ευαισθησία και την γνώση του κοινού και αφ’ ετέρου το ενθαρρύνουν να αναζητήσει μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Στόχος επίσης του Κέντρου είναι η προώθηση της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Χίου και άλλων πόλεων. Στην περίοδο 1980-1995 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 εκδηλώσεις: Κινηματογραφικές προβολές, Διαλέξεις, Συνέδρια, Θεατρικές INTROπαραστάσεις Εκθέσεις Ζωγραφικής & Φωτογραφίας, Σεμινάρια, Συναυλίες και Παραστάσεις Χορού. Οι υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ. είναι στη διάθεση των φορέων ολόκληρης της χώρας, για κάθε πνευματική εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Από τις αρχές του 1989 λειτουργούν σε χώρους του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ. καλλιτεχνικά εργαστήρια. Σ’ αυτά δάσκαλοι παραδίδουν μαθήματα Ζωγραφικής, Παραδοσιακής Μουσικής, Θεάτρου, Φωτογραφίας, Ψηφιδωτού, Κοσμηματοποιίας, Αγιογραφίας, Βιβλιοδεσίας, Έντεχνης Μουσικής και Παραδοσιακών Χορών.