Η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε το πρωί της εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων στο ιερό Παρεκκλήσιο του Μεγάλου Βασιλείου στη Σιβιτανίδειο Σχολή τεχνών και επαγγελμάτων -στην οποία Πρόεδρος του Δ. Σ. είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Λυκείων, που συστεγάζονται στα κτίρια της Σιβιτανιδείου, για τη ζωή και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών και τα μηνύματα που καλούμεθα να αντλήσουμε στην εποχή μας. Μετέφερε δε σε όλους, διδάσκοντες και διδασκόμενους, τις πατρικές και ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας  κ. Ιερωνύμου. Ακολούθησε λιτανεία της ιερά εικόνας των Αγίων εντός των εκπαιδευτηρίων.

Σημειώνεται ότι, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας «Για το σχολικό έτος 2014-2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015 … ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα» (α.π. 6474/Δ2 – 15/01/2015).

Έτσι λοιπόν την ημέρα αυτή στους Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Αναγνώσθηκε μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους μαθητές, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Οι Ιερείς νεότητος και τα Στελέχη των ενοριών είχαν φροντίσει να προσφερθεί μικρό κέρασμα και αναμνηστικό στα παιδιά καθώς επίσης και κέρασμα στους εκπαιδευτικούς.

[fancygallery id=”23″ album=”168″]