Ημερίδα με θέμα: Μεγαλώνοντας παιδιά για τη Βασιλεία του Θεού

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Μεγαλώνοντας παιδιά για τη Βασιλεία του Θεού» το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της  Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας – η οποία είναι ενταγμένη στο Ίδρυμα  Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών-  και των  Εκδόσεων «Εν Πλω» στο πλαίσιο της 7ης  Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου,  (2-5 Νοεμβρίου 2018).

Να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι μια διαρκής καθημερινή πρόκληση. Είναι, λένε, το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο – αυτό για το οποίο κανείς δεν είναι προετοιμασμένος επαρκώς και κανείς ποτέ δεν εκπαίδευσε κανένα… Μα, για τους χριστιανούς υπάρχει και μια πρόσθετη δυσκολία, διότι γι’ αυτούς δεν αρκεί να μεγαλώσουν ένα παιδί για να το κάνουν καλό πολίτη, αλλά για να το κάνουν πολίτη της Βασιλείας του Θεού. Πώς μεγαλώνει κανείς έναν υγιή και ισορροπημένο άνθρωπο; Και πώς τον βοηθά να κάνει κτήμα του, από τούτη τη ζωή, το ήθος και το φρόνημα μιας άλλης Βασιλείας, της Ουράνιας; Ερωτήματα για το καθημερινό και το αιώνιο, το τώρα και το πάντα, το σχετικό και το απόλυτο. Και κυρίως: για τη μεταξύ τους σχέση!

Ερωτήματα που τέθηκαν και απαντήθηκαν με σαφήνεια στην ανωτέρω ημερίδα, η οποία υλοποιήθηκε  με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Δρ. Φίλιππου Μαμαλάκη, αναπληρωτή Καθηγητή Ποιμαντικής στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, με τον ομώνυμο τίτλο.

Ο Καθηγητής Φίλιππος Μαμαλάκης  πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία με θέμα  «Γιατί έγραψα αυτό το βιβλίο». Στην πρώτη συνεδρία εισηγητές ήσαν:  ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Θεολόγος – Συγγραφέας, με θέμα «Ένοχοι ή χαρούμενοι χριστιανοί; Η μετάνοια ως πράξη χαράς, ευθύνης και ωριμότητας μέσα στην οικογένεια», ο  π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Εκπαιδευτικός-  Γεν. Αρχιερατικός της Ι. Μ. Κέρκυρας, με θέμα  «Τρόποι διαλόγου ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά» και η κ.  Ανδρονίκη Δράγου, Ιατρός- Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα: «Η προσωπική φροντίδα του γονιού μέσα από τη σχέση με το παιδί του». Την α΄συνεδρία συντόνισε ο κ. Βασίλης Αργυριάδης, επιμελητής των εκδόσεων «Εν πλω». Στη δεύτερη  συνεδρία εισηγητές ήσαν:  η κ. Ελένη Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα «Η συνάντηση της επιθυμίας του παιδιού με την επιθυμία του γονιού», ο κ. Αλέξιος Λάππας, ΜRC Psch, Παιδοψυχίατρος, με θέμα  «Θρησκευτική γονεϊκότητα : Σχοινοβασία ανάμεσα στο πολύτιμο της αξίας και το διαστροφικό» και ο  π. Βασίλειος Θερμός, Παιδοψυχίατρος- Συγγραφέας, με θέμα «Πίστη- Συζυγία- Φύλο: συνδυάζονται και τα τρία;». Τη β΄ συνεδρία συντόνισε ο π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Ιδρύματος  Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η 7η Έκθεση ορθόδοξου χριστιανικού βιβλίου συνεχίζεται με κύριο στόχο την προβολή και τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, παράλληλα με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων, μέχρι και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 πμ – 10:00 μμ