Επίσκεψη Αγάπης του Αρχιεπισκόπου στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων στην Αυλώνα

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ) επισκέφθηκε το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.  Ιερώνυμος, στο οποίο σήμερα κρατούνται πάνω από 260 έφηβοι ηλικίας  15-21 ετών, με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα καθώς και έλλειψη οικογενειακού στηρίγματος.

Ο Μακαριώτατος παρέδωσε στους υπευθύνους των φυλακών 173 κούτες και δέματα με είδη πρώτης ανάγκης, που χρειάζονται οι νεαροί κρατούμενοι, και τα οποία συγκεντρώθηκαν από ενορίες της Αρχιεπισκοπής, και πιο συγκεκριμένα από τον νεανικό τομέα των ενοριών. Τα δέματα περιελάμβαναν είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, ρουχισμό, υποδήματα, τηλεκάρτες, τετράδια και γραφική ύλη για το σχολείο, αερόθερμα, ανεμιστήρες, τηλεοράσεις, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, αθλητικά είδη κ.ά.

Για τη συγκεκριμένη πολύ σημαντική δράση συνεργάστηκαν το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή».

Ο Μακαριώτατος παρέδωσε επίσης ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, εκ μέρους του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος  π. Συμεών Βενετσιάνος, ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Ιερείς  Νεότητος, λαϊκοί συνεργάτες των ενοριών, φοιτητές και νέοι. Τους υπεδέχθη η Διευθύντρια των φυλακών κα. Μαρίνα Μπούκη, η οποία ενημέρωσε τον Μακαριώτατο  για τη λειτουργία του συγκεκριμένου Σωφρονιστικού Καταστήματος και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ν. Κανελλόπουλος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα. Ευθυμία Βερροιώτου.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το σχολείο των φυλακών, μπήκε σε όλες τις τάξεις, στη βιβλιοθήκη, στην αίθουσα πληροφορικής, στην αίθουσα παραδοσιακών χορών, συνομίλησε με τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές. Σε όλους τόνιζε την αγάπη και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας και συνιστούσε στους νέους να εκμεταλλευθούν τον χρόνο της παραμονής τους στο Κατάστημα Κράτησης για να μορφωθούν κατάλληλα, ώστε μετά την αποφυλάκισή τους να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία.

Μετά την επίσκεψη ο  Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Σήμερα είναι μία αλλιώτικη μέρα είμαστε σε ένα χώρο επισκέπτες, φοιτητές, νέοι άνθρωποι, ιερείς, οι τοπικοί επίσκοποι, οι συνεργάτες μας, για να ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο έτος. Εντυπωσιαστήκαμε από τη συμπεριφορά των παιδιών και των δασκάλων και τον τρόπο εκμάθησης και διδασκαλίας αυτών των παιδιών. Είναι μέσα στις δυσκολίες και τις ατυχίες μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον χώρο και τον χρόνο για να φύγουν από εδώ με εφόδια και προσόντα. Αξίζει να συγχαρούμε όλους όσοι αγωνίζονται για την καλή λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων».

Η Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος κα. Μαρίνα Μπούκη τόνισε πως «η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου έδωσε στα παιδιά μεγάλη δύναμη και ήταν πολύ σημαντική η υλική προσφορά, αλλά και η ηθική συμπαράσταση».

[fancygallery id=”37″ album=”163″]