Εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Μία χιονισμένη, παγωμένη και εκπληκτική ημέρα ζήσανε οι νέοι των Νεανικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017. Συγκεκριμένα 23 παιδιά Λυκείου και ο Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης, ξεκινήσαμε το πρωί από το Γκύζη και ενώ αρχικά επρόκειτο να πάμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και να επισκεφτούμε την χειμερινή «Μύκονο», την Αράχοβα, χρειάστηκε να “αλλάξουμε
πλώρη”, μετά από επικοινωνία μας με τους υπευθύνους του Κέντρου το οποίο λόγω θυελλωδών ανέμων παρέμεινε κλειστό. Η όμορφη περιπέτειά μας μόλις ξεκίνησε!
Κατευθυνθήκαμε νότια προς την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου στον Νομό Αρκαδίας. Ανεβαίνοντας στα υψηλότερα σημεία της περιοχής θαυμάσαμε το υπέροχο χιονισμένο τοπίο.
Παντού στρωμένο ένα υπέροχο «κατάλευκο σεντόνι» χιονιού. Η ομίχλη κάλυπτε το μαγευτικό τοπίο! Στο χιονοδρομικό όλα λευκά… Χιόνι πολύ! Η θερμοκρασία στους -1 βαθμούς Κελσίου. Ευκαιρία για ski, χιονοπόλεμο, τσουλήθρες με σανίδες και σκαφάκια στο χιόνι, snowboards και άφθονες, χιουμοριστικές πτώσεις! Το ζήσαμε με την ψυχή μας. Περπατώντας μέσα στο χιόνι, κάτω από τα τεράστια έλατα, άρχισε ξανά να χιονίζει. Η αίσθηση να περπατάς μέσα στο μαλακό χιόνι και από πάνω να πέφτουν νιφάδες χιονιού ήταν απερίγραπτη!
Η μέρα μας έκλεισε μ’ ένα σύντομο απολογισμό. Εμπειρίες αξέχαστες, που έμειναν χαραγμένες μέσα μας. Αναμένουμε την επόμενη εκδρομή μας!!!
Οι φωτογραφίες θα σας πείσουν.

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη