Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό

Εκδήλωση λήξης Κατηχητικών Σχολείων Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού αφιερωμένη στα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε νερό
Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού (παρά τη δυνατή βροχή), τα παιδιά μαζί με τους κατηχητές και τους γονείς, γιόρτασαν το τέλος της κατηχητικής περιόδου με μια σεμνή τελετή. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προσευχή, ποιήματα, τραγούδια, προβολές κ.α. Στο τέλος μοιράστηκαν χειροποίητα ενθύμια, τα παιδιά έφαγαν παγωτό και οι μεγαλύτεροι απόλαυσαν τη Σχολή Παραδοσιακών χορών της ενορίας υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Πριν αναχωρήσουν όμως για το σπίτι τους, ο υπεύθυνος νεότητας της ενορίας, π. Γεώργιος Χριστοδούλου, ανακοίνωσε την πρόθεση και την προσπάθεια να συγκεντρώσουν τα παιδιά κάποιο χρηματικό ποσό έτσι ώστε να το δωρίσουν σε άλλα παιδιά που βρίσκονται στην ήπειρο της Αφρικής και δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν η χαρά που φέρνει ο Χριστός στη ζωή μας. Μια ολοκληρωμένη χαρά όμως, επιτυγχάνεται όταν προσφέρεις από την καρδιά σου όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και πολύ περισσότερο όταν προσπαθείς το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο, το νερό, να φτάνει στα παιδικά ταλαιπωρημένα, διψασμένα ξηρά χειλάκια.