Ειδικές Μορφές ποιμαντικής υποστήριξης της οικογένειας

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έβδομη θεματική ενότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οικογένεια σε κρίση – Η οικογένεια στην κρίση» – Επιμόρφωση στις ποιμαντικές μεθόδους αντιμετώπισης του φαινομένου, που διοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας.

Ο Αιδεσ. πρωτοπρ. Σταύρος Κοφινάς, Συντονιστής Δικτύου Οικ. Πατριαρχείου για την ποιμαντική διακονία στο χώρο της υγείας, Δρ. Κλινικής Ψυχοθεραπείας, ανέπτυξε το θέμα «Ειδικές Μορφές ποιμαντικής υποστήριξης της οικογένειας».

Ο π. Σταύρος Κοφινάς αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σύγχρονα ζευγάρια, στους λόγους που οδηγούν στο γάμο, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη η Εκκλησία να λειτουργήσει ως κοινότητα και να σταθεί δίπλα στο νέο ζευγάρι. Ιδιαίτερη επίσης αναφορά έγινε και στον ποιμαντικό τρόπο με τον οποίο μπορούν οι Ιερείς να στηρίξουν τα ζευγάρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καλούνται να γίνουν ψυχοθεραπευτές. Η πολυετής εμπειρία του π. Σταύρου Κοφινά αποδείχτηκε πραγματικά χρήσιμη στους Ιερείς μας οι οποίοι εξέφρασαν σχόλια, ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Η όγδοη θεματική ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 με εισηγήτρια την κα. Έλλη Δρακάκη, Κοινωνική λειτουργό, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας, Θεραπεύτρια προγράμματος υποκατάστασης ΟΚΑΝΑ και έχει ως θέμα «Η νοηματοδότηση του ρόλου του πατέρα και της μητέρας σε συνθήκες κρίσης».