Ειδικά θέματα ψυχικής υγείας των εφήβων

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη θεματική ενότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ποιμαντική υποστήριξη της νεότητας: χαρακτηριστικά – ιδιαιτερότητες – παρεμβάσεις», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας.
Η κα. Μαρία Δάρα, Ψυχολόγος – Σύμβουλος στη Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ανέπτυξε το θέμα «Ειδικά θέματα ψυχικής υγείας των εφήβων 1».

Η κα. Δάρα αναφέρθηκε στις βασικές θεωρίες προσκόλλησης και στους βασικούς γονεϊκούς τύπους καθώς επίσης και στον τρόπο που αυτοί επηρεάζουν τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και την υγιή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Στην εισήγησή της η κα. Δάρα αναφέρθηκε ακόμη τόσο στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της εφηβείας όσο και στα χαρακτηριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί έφηβοι. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε διαταραχές όπως το άγχος, η κατάθλιψη, ο αυτοκτονικός ιδεασμός, ο
αυτοτραυματισμός, η παραβατικότητα, η ΔΕΠΥ αλλά και στις διατροφικές διαταραχές.
Η πέμπτη θεματική ενότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Κορμά, Γιατρό – Συντονιστή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με θέμα: «Ειδικά θέματα ψυχικής υγείας των εφήβων 2 (Εξάρτηση και διαδίκτυο)» .