Εγκαίνια Νεανικού Κέντρου Αγ. Σοφίας Ψυχικού

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εγκαινιάσθηκε το πρότυπο Νεανικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού καθώς επίσης το κοινωνικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βυζαντινής Αρχιτεκτονικής-Βυζαντινής Αγιογραφίας για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά τον Αγιασμό ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσολίδης Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΗ’ Αρχ. Περιφερείας εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, εξήρε το έργο του Αιδεσιμολ. Πρεσβυτέρου Γεωργίου Χριστοδούλου, υπευθύνου της Νεανικής Εστίας της ενορίας ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά υλοποιείται ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Ιερό Ναό.

[fancygallery id=”21″ album=”93″]

Σήμερα στο Νεανικό Κέντρο λειτουργούν 22 τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων δραστηριοτήτων ενώ απασχολούνται σε αυτά περισσότεροι από 250 σπουδαστές. Οι αίθουσες υποστηρίζονται από σύγχρονες οθόνες smart TV και ελεύθερο Wi-Fi internet για τη διευκόλυνση των σπουδαστών και της κατήχησης γενικότερα.

Στην τρίωρη εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι αντιδήμαρχοι παιδείας και περιβάλλοντος του δήμου Φιλοθέης /Ψυχικού, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Νέου Ψυχικού, εκπρόσωποι φορέων του δήμου, καθηγητές του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και υπάλληλοι του Υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.