Γιορτή 25ης Μαρτίου Νεανικών Συντροφιών Αγ. Στυλιανού Γκύζη

Οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη  παρουσίασαν την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αίθουσα της Νεανικής Εστίας, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, τα παιδιά των Νεανικών Συντροφιών μετέδωσαν το μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.

Τραγούδια από την χορωδία των παιδιών, ποιήματα αλλά και δύο θεατρικά του «Δασκάλου που ονειρεύτηκε ότι είναι ο παππάς στο Κρυφό Σχολειό» και της «Μαντώ Μαυρογένους», πλημμύρισαν τις καρδιές των παρευρισκομένων από συγκίνηση.

Όλοι έφυγαν, κρατώντας στην ψυχή τους τα λόγια του θεατρικού «…..Ας αφήσουμε τότε τους Τούρκους να σφάζουν, να ατιμάζουν, να ρουφούν το αίμα της φυλής μας. Να γκρεμίζουν Εκκλησίες, να ποδοπατούν Σταυρούς, να βεβηλώνουν τ’ Άγια. Όχι, Ειρήνη! Το είπα απ’ την αρχή κι απόφαση το πήρα: θα τα διαθέσω όλα! ζωή, καταγωγή, περιουσία! Δεν έφυγα από την Τεργέστη για να ρθω εδώ, ψυχρός θεατής της επανάστασης των Ελλήνων. Ήρθα να διαθέσω όλα τα υπάρχοντα μου χάριν του ιερού αγώνος της Ελευθερίας. Ο, τι κι αν μου κοστίσει……..»

Εκ της Ενοριακής Νεανικής Εστίας
Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη