Γιορτή της Ι. Αρχιεπισκοπής για τα παιδιά των Ιερέων

Με τη ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ και με τη συμμετοχή 280 και πλέον Ιερέων, πρεσβυτερών και των παιδιών των Ιερέων μας,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου η εορτή που διοργάνωσε για 17η συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας προς τιμήν των παιδιών των Ιερέων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον πανέμορφο χώρο που ευγενώς παραχώρησε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία του Αρσακείου σχολείου Π. Ψυχικού.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περίπου 160 παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως 15 ετών από 55 ιερατικές οικογένειες. Οι μικροί μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικά αγωνίσματα και παιχνίδια καθώς και σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, που είχε ετοιμάσει το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας στον υπαίθριο χώρο του Αρσακείου με εθελοντές – κατηχητές από ενορίες της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους σε οικογενειακό κλίμα.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αιδεσιλομ. Πρωτοπρεσβ. π. Αναστάσιος Βλαβιανός, Διευθυντής του Γραφείου Προσωπικού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τον χαιρετισμό του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά  έκανε στις πρεσβυτέρες, που συν-διακονούν με τον Ιερέα σύζυγό τους το έργο της ενορίας  και ταυτόχρονα ασχολούνται με την αγωγή των παιδιών τους καθώς και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή δώρων σε όλα τα παιδιά από τον Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βενετσιάνο, Γεν. Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας και τον Πρωτοπρ.  π. Αντώνιο Καλιγέρη,  Διευθυντή Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος.

Θέλουμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία των σχολείων του Αρσακείου που μας παραχώρησαν τον υπαίθριο χώρο του σχολείου, στα Στελέχη του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας  και σε  όλους εκείνους, οι οποίοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

[fancygallery id=”1″ album=”310″]