Γιορτή νεότητας της ενορίας Προφ. Ηλία Παγκρατίου

Photo (14)Την Κυριακή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφ. Ηλία Παγκρατίου για δέκατη συνεχή χρονιά η Γιορτή Νεότητας της ενορίας, επί τη λήξει του εκπαιδευτικού – κατηχητικού έτους 2012-2013.

Το πρόγραμμα της εορτής περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους, τραγούδια, θεατρικό και ποιήματα από τις ομάδες κατηχήσεως.  Επίσης παραδοσιακούς χορούς και έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας & ψηφιδωτού.

Πιο συγκεκριμένα το τμήμα Βυζαντινής μουσικής απέδωσε αναστάσιμους ύμνους με την συνοδεία κιθάρων  και κανονακίου και ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια. Τα παιδιά των κατηχητικών -παιδικών συντροφιών απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό έργο. Τα τμήματα των παραδοσιακών χορών χόρεψαν σε επτανησιακούς και θρακιώτικους ρυθμούς με τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες. Στην νεανική μας εστία το τμήμα  αγιογραφίας και ψηφιδωτού παρουσίασε τα έργα του σε ψηφιδωτά, μουσαμά και φορητές εικόνες σε ξύλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Κλήμης, ο Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος π. Αρσένιος και ο π. Ανάργυρος.

Φέτος λειτούργησαν στην ενοριακή νεανική μας εστία –

1) τμήματα παιδικών νεανικών και φοιτητικών συντροφιών -κατήχηση ενηλίκων,

2) μαθήματα κιθάρας,  αγιογραφίας,  ψηφιδωτού, ενισχυτικής διδασκαλίας μαθημάτων για παιδιά όλων των βαθμίδων πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γαλλικά, παραδοσιακοί χοροί,  ραπτική,  πλέξιμο

3) κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής

4) Γυμναστική (Σχολή Χορού).

[fancygallery id=”8″ album=”28″]