Γιορτή με τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των ενοριών μας

xoreytika1Ανάμεσα στις πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται σε αρκετές από τις ενορίες μας, ξεχωριστή θέση έχουν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα. Παιδιά και νέοι, αγόρια και κορίτσια, διαφόρων ηλικιών από το Δημοτικό έως και φοιτητές, συμμετέχουν ενεργά στις πρόβες αλλά και στις εμφανίσεις του ενοριακού χορευτικού συγκροτήματος, κρατώντας ψηλά τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας.
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε λοιπόν ότι –με την ευχή και προτροπή του Μακαριωτάτου Πατρός μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄- θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων όσων ενοριών επιθυμούν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαΐου στο Κηποθέατρο «Δόρα Στράτου», στο Λόφο Φιλοπάππου, απέναντι από την Ακρόπολη. Το θέατρο αυτό (860 θέσεων) έχει κατασκευαστεί ειδικά για μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.
Η πρόσβαση των θεατών είναι πολύ εύκολη. Με το μετρό: σταθμός “Ακρόπολη” ή Σταθμός “Φιξ”. Με τον ηλεκτρικό : σταθμός “Πετράλωνα”. Με το τραμ σταθμός “Συγγρού-Φιξ”. Με λεωφορείο:  τρόλεϊ 15 μέχρι την πλατεία Φιλοπάππου, ή γραμμή 230 Ακρόπολη-Ζωγράφου.
Στην εκδήλωση θα παίζει παραδοσιακή ορχήστρα.

Θα εμφανιστούν μικροί και μεγάλοι, που συμμετέχουν σε ανάλογες δραστηριότητες των ενοριών μας, παρουσιάζοντας χορούς από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.