Γιορτή λήξης της κατηχητικής περιόδου

Με τη ζωηρή συμμετοχή πολλών παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 10 Μαΐου η 2η γιορτή λήξης της κατηχητικής χρονιάς, που διοργάνωσε Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τα παιδιά των ενοριών μας -ηλικίες 8 έως 14 ετών- στους πολύ όμορφους χώρους των εκπαιδευτηρίων της Αρσακείου σχολής στο Ψυχικό.

Το πρωί τελέσαμε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των εκπαιδευτηρίων  (της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας). Τα παιδιά συμμετείχαν στην ψαλμωδία, πάρα πολλά δε εξ αυτών προσήλθαν στην θεία Κοινωνία.

Στη συνέχεια δόθηκε πρωινό σε όλα τα παιδιά. Και μετά: τα παιχνίδια! Τραμπολίνο, Αναρρίχηση σε τοίχο 6m, Σκοποβολή σε στόχο με paintball, Memory game, ΣΚΟΡ 4, Bowling, Αirball game, Wooden feet, Ανθρώπινοι κόμποι, Κύκλοι, Σαρανταποδαρούσα, Διελκυστίνδα, Mega Jenga/Domino, Πέρασμα ποταμού, Σκυταλοδρομικά παιχνίδια.  Και φυσικά ποδόσφαιρο και μπάσκετ στα μεγάλα γήπεδα της κατασκήνωσης. Τα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού και με την παρουσία γιατρών. Σε ειδικό χώρο πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, με πολύ όμορφες χειροτεχνίες που έφτιαξαν τα παιδιά, υπό την επίβλεψη παιδαγωγών.

Ακολούθησε η διανομή αναμνηστικών δώρων και βιβλίων σε όλους, μια όμορφη συντροφιά για το καλοκαίρι.

Παρέστη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Αρχιεπισκοπής μας Πρωτοπρ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα πολύ θετικά σχόλια και οι ολοκάρδιες ευχαριστίες των Ιερέων νεότητος, που παρευρέθησαν, των Στελεχών της κατήχησης, των γονέων, αλλά κυρίως των ίδιων των παιδιών. Ένα πραγματικά πολύ όμορφο κυριακάτικο πρωινό, με ψυχική ωφέλεια, με πολύ παιχνίδι και ειλικρινή επικοινωνία!

[fancygallery id=”8″ album=”188″]