Γιορτή Αθλητισμού για παιδιά και εφήβους των ενοριών μας

Με την ευκαιρία λήξης των κατηχητικών συνάξεων της τρέχουσας ιεραποστολικής περιόδου, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργάνωσε με επιτυχία και πραγματοποίησε με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και εφήβων, την Κυριακή 13 Μαΐου, μία μεγάλη γιορτή Αθλητισμού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της «Σιβιτανιδείου» Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων στην Καλλιθέα, οι οποίες ευγενώς παρεχωρήθησαν από τη Διεύθυνση της Σχολής.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών όλων των ενοριών της Ι. Αρχιεπισκοπής μας, ανεξάρτητα από το εάν έλαβαν μέρος στο φετινό διενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Τη διοργάνωση ανέλαβε -μαζί με συνεργάτες του εθελοντές- ο π. Αντώνιος Μπεζαΐτης, υπεύθυνος των αθλητικών του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε στη Γιορτή Αθλητισμού ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κλάδης, ο οποίος μετέφερε στα παιδιά, τους γονείς, τους γυμναστές και τους κατηχητές τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε :

• Τους τελικούς αγώνες στο διενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε φέτος, ξεχωριστά για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

• Αγώνες στίβου 100 μ., 150 μ. και 200 μ. για παιδιά όλων των ηλικιών

• Αγώνες μπάσκετ για παιδιά όλων των ηλικιών

• Αγώνες βόλεϊ για παιδιά όλων των ηλικιών

• Αγώνες σκάκι για παιδιά όλων των ηλικιών

 Ακολούθησε μία σύντομη εκδήλωση και τελετή λήξης, κατά την οποία ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Ιερείς νεότητος επέδωσαν κύπελλα στους διακριθέντες και μετάλλια σε όλους όσους συμμετείχαν στη Γιορτή Αθλητισμού.

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας είχε ετοιμάσει σχετικό κέρασμα για όλους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις στα παιδιά αλλά και στους γονείς των, οι οποίοι ιδιαιτέρως συνεχάρησαν την Ι. Αρχιεπισκοπή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και για τις υπόλοιπες που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.